- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης το ενδεχόμενο διεύρυνσης της υποχρεωτικότητας του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης το ενδεχόμενο διεύρυνσης της υποχρεωτικότητας του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στις σημερινές ανακοινώσεις.
«Η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο και ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε στην κυβέρνηση είδαν ότι απέδωσε το μέτρο αυτό στους άνω των 60 και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό δείχνει τον δρόμο να έχουμε αντίστοιχες ρυθμίσεις και σε άλλες ηλικιακές ομάδες». Υπενθυμίζεται πως αυτή τη στιγμή η υποχρεωτικότητα αφορά άτομα άνω των 60 ετών, στα οποία, αν δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου έως τις 16 Ιανουαρίου, θα τους επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα.
Πλεύρης: Η Όμικρον είναι κυρίαρχη
«Στην κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας και κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εμβολιαστούν.
Στο ΕΣΥ, όπως είπε ο υπουργός, κατά βάση νοσηλεύονται ασθενείς με την μετάλλαξη Δέλτα και βρίσκεται σε πίεση, και υπολογίζοντας όλους τους παράγοντες, όπως την υπερ-μετάδοση της Όμικρον έχει επέλθει συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα να στηρίξει το σύστημα αν χρειαστεί.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι τα εμβόλια καλύπτουν την μετάλλαξη Όμικρον και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει κατά 10 μονάδες. Το ποσοστό άνω των 60 ετών που έχουν κάνει την αναμνηστική δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού υπερβαίνει το 90%.
Προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή πλήττονται κυρίως οι νεότερες γενιές, 18-30 ετών που κατά βάση νοσούν ασυμπτωματικά. Συνέστησε ότι όποιος έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή έχει εκτεθεί σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό, θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως φορέας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα την Παρασκευή
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σηκώθηκαν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο
Μετά από διακοπή ρεύματος
«Παρά τις δυσκολίες, τα κατάφερα»
Έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Η τραγωδία του Ματιού και το στοίχημα για ένα κράτος που προλαμβάνει
Ο Θεοφάνης και η σύζυγός του Διανελία θα καθίσουν μαζί στα φοιτητικά έδρανα
Οι βάσεις με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση
Η σπουδαία δισκογραφική πορεία του
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»
Πώς διαμορφώθηκαν φέτος οι Βάσεις
Είχε πάει για μπάνιο στην παραλία
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πάνω από 9.700 τα κενά στα πανεπιστήμια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.