- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τσακρής: Μην μείνουμε σε ένα rapid test αν έχουμε συμπτώματα
«Μην πούμε ότι επειδή είχαμε ένα rapid test αρνητικό δεν είναι Όμικρον. Όλοι μας θα εκτεθούμε λίγο-πολύ στην παραλλαγή»
Για την εξάπλωση της Όμικρον μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) Αθανάσιος Τσακρής.
Στην εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Τσακρής σημείωσε πως «την προηγούμενη εβδομάδα το 70% των κρουσμάτων αφορούσε στην Όμικρον, κάτι που σημαίνει ότι η παραλλαγή έχει επικρατήσει στη χώρα, όπως παρατήρησε». Ακόμα, προειδοποίησε ότι «αυτήν την εβδομάδα αναμένεται μεγαλύτερη εξάπλωση».
«Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού είναι πολύ μεγάλος» συμπλήρωσε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, με «άγνωστο πάντως το πού μπορούν να φθάσουν».
Επίσης, επέστησε την προσοχή στους πολίτες, καλώντας τους «να μην εφησυχάζονται με ένα αρνητικό rapid test, ειδικά εάν έχουν συμπτώματα».
«Θα πρέπει να επιμείνουν με επαναλαμβανόμενα rapid test ή PCR», καθώς όπως ανέφερε, «σε αρκετές περιπτώσεις το αποτέλεσμα θετικοποιείται μετά από αρκετά rapid test» και πρόσθεσε:
«Μην πούμε ότι επειδή είχαμε ένα rapid test αρνητικό δεν είναι Όμικρον. Όλοι μας θα εκτεθούμε λίγο-πολύ στην παραλλαγή» είπε, αναφερόμενος στα περιστατικά που διαγνώστηκαν θετικά ακόμα και έχοντας κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, «τα οποία πάντως νόσησαν πιο ήπια ή ήταν ασυμπτωματικά και με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο».
Τέλος, έκανε λόγο για «πολλά περιστατικά σε νεαρά άτομα, εξ ου και καταγράφεται πολύ μεγάλη διασπορά», ενώ η Όμικρον έχει εντοπιστεί τόσο σε εμβολιασμένα, όσο και σε άτομα που είχαν νοσήσει στο παρελθόν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Μποτιλιάρισμα στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.