- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συγκινεί η Λωξάντρα Λούκας με σύνδρομο Down: Nαι, είμαι ηθοποιός
Παίζει στην παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα» που σκηνοθετεί η Ελένη Ευθυμίου
Η Λωξάντρα Λούκας είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου - Όσα είπε στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη.
Η νεαρή ηθοποιός Λωξάντρα Λούκας με σύνδρομο down βρέθηκε στο τελευταίο επεισόδιο για το 2021 στους Πρωταγωνιστές του Alpha προκειμένου να συνομιλήσει με τον Σταύρο Θεοδωράκη και άλλες 10 δυναμικές γυναίκες. Δίνοντας ένα ισχυρό μάθημα ζωής, η Λωξάντρα Λούκας τόνισε με μεγάλο χαμόγελο στον δημοσιογράφο πως «ναι, είμαι στο Εθνικό και, ναι, είμαι ηθοποιός».
«Ναι αυτό, αλλά θέλω όλοι να με χειροκροτάνε. Τώρα θέλω, αυτό να κάνουμε», πρόσθεσε.
«Το ορκίζομαι, μόνες μας οι γυναίκες θ’ ατιμάσουμε αυτούς τους τυράννους. Θα πιούμε το αίμα σ’ αυτούς τους προδότες. Κι εσείς καθίστε στη σειρά. Δώστε τα όπλα σε εμάς, αφού στέκεστε ακίνητοι σαν πέτρες, σαν μπρούντζινα αγάλματα», τόνισε η Λωξάντρα Λούκας.
Τον Αύγουστο η Λωξάνδρα έγινε η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down θα συμμετάσχει σε παράσταση του Εθνικού Θεάτρου. Η νεαρή Λωξάντρα κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι ενεργή στην καλλιτεχνική ζωή και εκπαίδευση. Η μητέρα της σκηνοθέτης Ελένη Δημοπούλου έχει σημαντικό έργο με άτομα με ιδιαίτερες δυνατότητες και ικανότητες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα σύστημα από τον Βορρά αλλάζει το σκηνικό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο διενεργεί την προανάκριση
Αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΕΤ έχει ήδη απαιτήσει την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο ωστόσο αναμένεται να είναι βελτιωμένος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.