Καιρός: Χιονιάς προ των πυλών και στην Αττική
Η πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη
Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκη: Χιονιάς προ των πυλών - Θα χιονίσει και στην Αττική με τσουχτερό κρύο.
Χιόνια ακόμα και στην Αττική έρχονται σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό.
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για χιονιά προ των πυλών, με χιονοπτώσεις να αναμένεται να απασχολήσουν και τα ορεινά ημιορεινά της Αττικής με ανοιχτό το ενδεχόμενο να χιονίσει και στα βόρεια τμήματα του νομού σε χαμηλά υψόμετρα.
Μαρουσάκης: Χιονιάς προ των πυλών
Με μια του ανάρτηση στο Facebook, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε πως έρχεται ένα ακόμη ισχυρό ψυχρό κύμα, με τη νέα κακοκαιρία να χαρακτηρίζεται από πυκνές χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πολύ θυελλώδεις βοριάδες και χαμηλές θερμοκρασίες.
Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook:
«ΧΙΟΝΙΑΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
Ένα ακόμη ισχυρό ψυχρό κύμα μας επιφυλάσσει για το κλείσιμό της η εβδομάδα που διανύουμε εδραιώνοντας πλέον για τα καλά το χειμωνιάτικο καιρικό μοτίβο κάνοντάς μας να ψάχνουμε το πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτό και αν θα γιορτάσουμε έτσι και την ημέρα των Χριστουγέννων.
Όπως μπορούμε να δούμε και στον πρώτο μας χάρτη όπου απεικονίζονται οι αέριες μάζες, πολικές αέριες μάζες από τη Ρωσία και την ανατολική βορειοανατολική Ευρώπη (αποχρώσεις του μπλε), αναμένεται να κινηθούν προς τη χώρα μας κι έτσι από την Παρασκευή το βράδυ θα προκαλέσουν νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας.
Στους επόμενους τρεις χάρτες μπορούμε να δούμε με τους χρωματισμούς που αναμένονται φαινόμενα (βροχές, καταιγίδες, χιόνια) όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα θα είναι αυτά. Βλέπουμε λοιπόν ότι το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει περιοχές που βρίσκονται από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά και από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια. Μέσα στη νύχτα της Παρασκευής - πρωί Σαββάτου θα επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα βορειοανατολικά τμήματα με χιόνι ακόμη και χαμηλά και βροχές ή καταιγίδες σε θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Η νέα κακοκαιρία που αναμένουμε θα χαρακτηρίζεται από πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, από ισχυρές βροχές και καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, από πολύ θυελλώδεις βοριάδες και χαμηλές θερμοκρασίες που θα προκαλέσουν ακόμη και παγετό. Στον Πέμπτο χάρτη μας αποτυπώνονται οι εντάσεις και διευθύνσεις των ανέμων όπου οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμη και τα 8 με 9 μποφόρ γεγονός που ίσως δημιουργήσει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ
Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου αλλά και την Κυριακή ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα που ίσως προβληματίσουν. Ίσως προκύψουν προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο που συνδέει Αθήνα με Λαμία ακόμη όμως και στην Εύβοια αλλά και την κεντρική - ανατολική Πελοπόννησο.
ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Χιονοπτώσεις αναμένεται να απασχολήσουν και τα ορεινά ημιορεινά της Αττικής με ανοιχτό το ενδεχόμενο να χιονίσει και στα βόρεια τμήματα του νομού σε χαμηλά υψόμετρα. Μεγάλη προσοχή σε Πάρνηθα - Κιθαιρώνα - Βίλια όπου τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μεγάλο όγκο χιονιού. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει προγνωστικά η διάρκεια των φαινομένων στο νομό όπου το καλό σενάριο θέλει να υποχωρούν τα φαινόμενα το πρωί της Κυριακής χωρίς όμως να αποκλείεται να διατηρηθούν τα φαινόμενα μέχρι και το πρωί της Δευτέρας. Από αυτόν τον παράγοντα θα εξαρτηθεί και η βαρύτητα των ενδεχόμενων προβλημάτων.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ
Ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να αναπτυχθούν το Σαββατοκύριακο πιθανόν και τη Δευτέρα σε τμήματα του ανατολικού και νότιου Αιγαίου που ίσως οδηγήσουν σε πλημμυρικά επεισόδια.
ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΥΟΥ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Τα τελευταία προγνωστικά θέλουν τον καιρό να "μαλακώνει" ως προς το κρύο τα Χριστούγεννα παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να μας επηρεάσουν βροχές και από τα δυτικά. Η έντονη κινητικότητα που αρχίζει να αποκτά η ατμόσφαιρα δυσκολεύει πολύ την επίλυση αυτού του καιρικού γρίφου γι' αυτό και θα χρειαστεί ακόμη υπομονή ως ότου οδηγηθούμε σε μια πιο ασφαλή πρόγνωση.
Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή και δεν υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας. Το χιόνι είναι ένα όμορφο φυσικό φαινόμενο πόσο μάλλον όταν αυτό συνδυάζεται με τη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από την άλλη όμως μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.