- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ρεκόρ βροχόπτωσης έφερε η πρόσφατη κακοκαιρία
Σημειώθηκαν ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής στα ηπειρωτικά
Ρεκόρ βροχόπτωσης και χιονοκάλυψης για αρχές Δεκεμβρίου έφερε η πρόσφατη κακοκαιρία, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.
Ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής στα ηπειρωτικά, καθώς επίσης και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας. Μάλιστα καταρρίφθηκαν ρεκόρ 15 ετών στην ετήσια βροχόπτωση, καθώς επίσης ρεκόρ 17 ετών στην ημερήσια έκταση της χιονοκάλυψης στον ελλαδικό χώρο κατά τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, παρατηρεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Συγκεκριμένα, στον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό στα Θεοδώριανα Άρτας, το ετήσιο ύψος βροχής έως και την Κυριακή 12/12 έφτασε τα 3.425 χιλιοστά, τιμή που αποτελεί ρεκόρ ετήσιου ύψους βροχής 15 ετών στο δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr από το 2006 όπου λειτουργεί το δίκτυό του. Επίσης, έσπασε το ρεκόρ ετήσιου ύψους βροχής και του ίδιου σταθμού, από το 2009 όπου και ξεκίνησε η λειτουργία του. Το προηγούμενο ρεκόρ ετήσιας βροχόπτωσης είχε σημειωθεί στην περιοχή Ασκύφου Χανίων το 2019, με ύψος 3.257 χιλιοστών.
Παράλληλα, οι έντονες χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, κάλυψαν το μεγαλύτερο τμήμα των κεντρικών και βόρειων ορεινών, όπως καταγράφηκαν από δορυφορικά δεδομένα, τα οποία επεξεργάστηκε το meteo.gr.
Σύμφωνα με το αρχείο έκτασης χιονοκάλυψης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, με βάση την επεξεργασία δορυφορικών δεδομένων, η ημερήσια έκταση χιονοκάλυψης το Σάββατο 11/12 έφτασε το 19%, τιμή που αποτελεί ρεκόρ ημερήσιας χιονοκάλυψης 17 ετών. Η μέση ημερήσια έκταση χιονοκάλυψης για την περίοδο 2004 - 2021 στις αρχές Δεκεμβρίου είναι περίπου 4%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις
Το έργο της Lamda Development αναμένεται να αποσυμφορήσει την παραλιακή λεωφόρο
Προχωρά η διαδικασία αγοράς του από την Περιφέρεια
Εγκρίθηκε το χρονοδιάγραμμα
Με αφορμή την εορτή του πολιούχου και προστάτη του νησιού Αγίου Γερασίμου
Αυξημένη είναι η κίνηση και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το παιδί δεν κοιμόταν γιατί πίστευε ότι κάνει αμαρτίες, λέει
Τρεις ημέρες συζητήσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον των νησιωτικών κοινοτήτων
Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι φοιτητές στήνουν σκηνές στο Σύνταγμα, αύριο οι συγκεντρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.