- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ως και σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, τα μεσάνυχτα παραμένουν δεμένα τα πλοία της ακτοπλοΐας στα λιμάνια της χώρας.
Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν τα πλοία της ακτοπλοΐας έως σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, τα μεσάνυχτα, λόγω της νέας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ από τις 00:01 τα ξημερώματα Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2021.
Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της καλεί την εργοδοτική πλευρά «να αναλογιστεί τη στάση της και να δώσει την ορθή και δίκαιη λύση για τον τερματισμό του αδιεξόδου», ενώ ζητεί την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εργαζομένων της χώρας. Προειδοποιεί ότι «όποιος τολμήσει να χρησιμοποιήσει τον όποιο απεργοσπαστικό μηχανισμό ή το όποιο "πλοίο ασφαλείας" να το σκεφτεί διπλά, καθώς η ενέργειά του αυτή μόνο "λάδι στη φωτιά" του αγώνα μας θα ρίξει».
Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών ζητεί μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου. Αύριο Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 οι ναυτεργάτες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10:30 στο Λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού στο Blue Star Delos.
Στις κινητοποιήσεις των ναυτικών της ακτοπλοΐας συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών με τετράωρες και εξάωρες στάσεις εργασίας.
«Η απόφαση αυτή στηρίχτηκε στην αναγνώριση των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αλλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε νόμιμο τρόπο διεκδικώντας «την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από όλους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.