Ελλαδα

Ελεύθερος ο αστυνομικός που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός και η σύντροφός του συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη
Ελληνοτουρκικά σύνορα - ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINNISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ελεύθερος ο αστυνομικός και η σύντροφός του που συνελήφθησαν στην τουρκική μεθόριο.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο αστυνομικός και η σύντροφός του που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, στην τουρκική μεθόριο.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε, ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

»Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα αστυνομικού, που ήταν εκτός υπηρεσίας, ενημερώθηκαν ο πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή μετέβη με εντολή του αρμόδιου υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.).

Σύλληψη αστυνομικού στον Έβρο: Τι είχε αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. είχε επισημάνει από τη Δευτέρα, αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών δεν προσήλθε στην εργασία του, αλλά μετέβη σε ημέρα ανάπαυσης, την Κυριακή, στην Αδριανούπολη για τουριστικούς λόγους με τη σύντροφό του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες, Κυριακή (05/12), επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση 50 μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο, που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι -κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών- ευρίσκονταν 1 μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ