- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δύο πρωτοποριακά πάρκα για σκύλους εγκαινιάζει ο Δ. Αθηναίων
Τα δύο πάρκα, αποκλειστικά για περίπατο με σκύλους βρίσκονται από σήμερα στη διάθεση των Αθηναίων, στην περιοχή του Προμπονά και στην πλατεία Οβρένοβιτς, στο Νέο Κόσμο
Ο Δήμος Αθηναίων εγκαινιάζει δύο πρωτοποριακά πάρκα με δραστηριότητες για σκύλους
Δύο πρωτοποριακά πάρκα με δραστηριότητες για σκύλους εγκαινιάζει ο Δήμος Αθηναίων στον Προμπονά και στο Νέο Κόσμο. Συγκεκριμένα τα δύο πάρκα, αποκλειστικά για περίπατο με σκύλους, βρίσκονται από σήμερα στη διάθεση των Αθηναίων, στην περιοχή του Προμπονά και στην πλατεία Οβρένοβιτς, στο Νέο Κόσμο. Οι πρωτοποριακοί αυτοί χώροι που δημιούργησε ο Δήμος Αθηναίων δίνουν τη δυνατότητα σε όσους έχουν κατοικίδια να εκμεταλλευτούν την ασφάλεια που προσφέρουν τα ειδικά σχεδιασμένα πάρκα, καθιερώνοντας τα σημεία αυτά για την καθημερινή τους βόλτα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Καθένα από τα δύο πάρκα διαθέτει ξεχωριστές «ζώνες» για μικρόσωμους και μεγαλόσωμους σκύλους, ώστε τα ζώα να παίζουν με ασφάλεια μέσα σε αυτές. Και τα δύο πάρκα είναι μεγάλα σε έκταση -το πάρκο στην περιοχή Προμπονά ξεπερνάει το ένα στρέμμα και στην πλατεία Οβρένοβιτς τα 700 τ.μ.- ώστε να φιλοξενούν με άνεση τα τετράποδα και τους συνοδούς τους.
Πρόκειται για χώρους κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού, εκγύμνασης και εκπαίδευσης σκύλων, που σε κάθε περίπτωση τηρούν όλες τις προδιαγραφές ενός πρότυπου δημόσιου πάρκου. Τα πάρκα είναι περιφραγμένα με διπλές ανθεκτικές πόρτες και ενδιάμεσο χώρο υποδοχής, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι σκύλοι θα παραμένουν στο πάρκο, κάθε φορά που οι πόρτες ανοίγουν ή κλείνουν. Και στους δύο χώρους τοποθετήθηκε ειδικός εξοπλισμός και όργανα εκγύμνασης και επιδεξιότητας: Ράμπα ανάβασης, ξύλινος διάδρομος - ε ανάβαση και κατάβαση, καθώς και ξύλινα εμπόδια για μικρόσωμα και μεγαλόσωμα σκυλιά. Ο σύγχρονος αυτός εξοπλισμός είναι ειδικά μελετημένος για τη σωστή εκπαίδευση, αλλά και εκτόνωση των ζώων, με απαραίτητη, ωστόσο, προϋπόθεση την ενεργή συμμετοχή και διάδραση των συνοδών τους.
Τα πάρκα διαθέτουν ποτίστρες για παροχή φρέσκου/πόσιμου νερού, παγκάκια, καθώς και χώρους με σκίαση για τους συνοδούς τους. Τις βραδινές ώρες ο φωτισμός είναι ενισχυμένος, με στόχο τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των διερχομένων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί
Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία έδειξε -3,2 βαθμούς
Τα οφέλη των ηλεκτρικών πατινιών στην καθημερινότητα, η ευθύνη της πολιτείας και η σημασία της πρόληψης
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Μετά την «παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο σπίτι της, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου μιλάει στην ATHENS VOICE
Πιο σοβαρά τραύματα φέρει μία δημοσιογράφος, η οποία ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Μαΐου. και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέχρι πότε θα τίθενται σε ισχύ
Το τριήμερο που περιμένουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Oι ποινές για τους παραβάτες
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιήθηκε η έξοδος των εκδρομέων από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμία
Λουλούδια και στεφάνια για τους εκτελεσθέντες άφησαν στο Σκοπευτήριο δεκάδες πολίτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.