Ελλαδα

Υμηττός: Δράσεις για προστασία του φυσικού πνεύμονα της Αττικής

Διαφύλαξη και ανάπτυξη του Υμηττού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υμηττός
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Forum του Σύνδεσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ): Η παρέμβαση του υπ. Προαστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου.

Στο forum που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ) στο Πνευματικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης συμμετείχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης ΘεοδωρικάκοςΣτην παρέμβαση του, ο Υπουργός εξήρε το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την προσφορά των εθελοντικών ομάδων και αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του Συνδέσμου αλλά και στη συμβολή της κυβέρνησης στο πεδίο της προστασίας του φυσικού πνεύμονα της Αττικής.

«Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης γίνονται πραγματικότητα στους τομείς της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας. Ως ευαισθητοποιημένος πολίτης αλλά και ως πολιτικός, από όποια θέση και αν βρίσκομαι, πρωτεύον μέλημά μου θα είναι η διαφύλαξη και ανάπτυξη του Υμηττού. Με μεγάλη χαρά βλέπω να γίνονται πράξη τα έργα ζωής για την αναβάθμιση του Υμηττού, που είχαμε προετοιμάσει με τους Δήμους της περιοχής στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και συνεχίζει η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Έργα που υποστηρίζουν τον εθελοντισμό και δίνουν νέα προοπτική στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Από τη νέα θέση μου θα συνεχίσω να συμβάλλω στην προστασία του σημαντικού αυτού πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου της Αττικής σε συνεργασία με τις αυτοδιοικήσεις, τους εθελοντές και τους πολίτες» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μερίμνησα και είναι διαρκής η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή με σκοπό να αποτρέπονται παράνομες πράξεις κάθε είδους στον Υμηττό. Γι' αυτό, 150 νέοι αστυνομικοί επανδρώνουν από την 1η Νοεμβρίου τα Αστυνομικά Τμήματα των δήμων που συγκροτούν τον Σ.Π.Α.Υ».

Ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι συχνά και όποτε του επιτρέπουν τα καθήκοντά του, επισκέπτεται τον Υμηττό: «Για αιώνες ο Υμηττός προστατεύει την Αττική γη. Ο Υμηττός πρέπει να είναι ενταγμένος στη ζωή μας. Φιλοξένει αρχαία ιερά και ιστορικά μοναστήρια και είναι ένας μοναδικός βιότοπος, μία όαση. Κάτι που όλοι μας, κάτοικοι και επισκέπτες των περιοχών που βρίσκονται στις παρυφές του, το γνωρίζουμε εξαιρετικά καλά. Ξέρουμε τα μονοπάτια και τις ποδηλατικές διαδρομές και δεν χάνουμε την ευκαιρία να τον επισκεπτόμαστε».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ