- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημόσιες υπηρεσίες-Τράπεζες: Πώς θα γίνεται η είσοδος από σήμερα
Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες
Δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες: Πώς θα γίνεται η είσοδος από σήμερα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021.
Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό Covid-19 (PCR ή rapid test) θα γίνονται από σήμερα και έως τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 οι συναλλαγές στις δημόσιες υπηρεσίες και στις τράπεζες ύστερα από τα νέα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν για τη διαχείριση της πανδημίας.
Συγκεκριμένα για το δημόσιο προβλέπεται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.
Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
- πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών)
- εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό Covid-19 (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών, μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).
Εξαιρούνται από την εφαρμογή των παραπάνω οι απολύτως κατεπείγουσες περιπτώσεις, ιδίως πρόσβαση σε αστυνομικά τμήματα, που δεν επιδέχεται αναβολή.
Στις τράπεζες, το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
- πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών) ή
- εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test) Covid-19. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών, μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).
Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων (το οποίο είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο για το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών).
Οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο με τη διαδικασία που θα καθοριστεί από τις τράπεζες μέλη της ΕΕΤ και θα τελούν σε συνάρτηση με τη γεωγραφική περιοχή και το είδος των παρεχόμενων ανά κατάστημα υπηρεσιών.
Σημειώνεται ότι μη συμμόρφωση των συναλλασσομένων προς τα ανωτέρω θα καταγράφεται στο τηρούμενο από τα καταστήματα βιβλίο συμβάντων και θα αναφέρεται αρμοδίως στις αρχές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.