- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γυναικοκτονίες:163 εκ αναζητήσεις «Πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου»
Δεύτερη πανδημία η έμφυλη βία, διαπιστώνει η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου
Γυναικοκτονίες: 163 εκατ. αναζητήσεις για το «πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς συνέπειες».
163 εκατ. φορές αναζητήθηκε στο ίντερνετ κατά τη διάρκεια της πανδημίας το «πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς». Η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου, μίλησε στον ΣΚΑΪ στον απόηχο της νέας, 13ης γυναικοκτονίας στη χώρα μας το 2021.
«Έχουμε μια δεύτερη πανδημία, αυτή της έμφυλης βίας, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με σοβαρότητα γιατί δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν, και η μια τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην άλλη», τόνισε η ψυχολόγος, διευκρινίζοντας ότι στην αύξηση των βιαιοπραγιών και των δολοφονιών έχει παίξει ρολό η πανδημία.
«Η βία έχει μπει μέσα στα σπίτια. Πρέπει να υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον, για να μπορέσει η μάνα, η σύζυγος, η σύντροφος να στηριχθεί για να εγκαταλείψει το δυνάστη. Δολοφονούνται και αφήνουν πίσω υποχρεώσεις αφήνουν πίσω παιδιά. Πρέπει αυτές οι γυναίκες να υποστηριχτούν από την πολιτεία», υπογράμμισε η κ. Αργυρίου. «Δεν υπάρχει σεβασμός και υπομονή στις σχέσεις, πρέπει να βγούμε καλύτεροι από την πανδημία. Να ασχολούμαστε καθημερινά με το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι», ανέφερε.
Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: Ο διάλογος του δράστη με την ΕΛΑΣ
Την ίδα ώρα, το «φως» της δημοσιότητας βλέπουν οι διάλογοι ανάμεσα στον 54χρονο συζυγοκτόνο στην Ιεράπετρα με την ΕΛ.ΑΣ. και τον γιο του, όσο απειλούσε να αυτοκτονήσει και αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε.
Μετά από 7 ώρες διαπραγματεύσεων με την ΕΛ.ΑΣ. και τον γιο του τελικά ο 54χρονος πείστηκε να μην αυτοκτονήσει και παραδόθηκε στις αρχές.
- Συζυγοκτόνος: Θα πέσω στο κενό. Μην πλησιάζετε. Θα αυτοκτονήσω. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μένα. Δεν θέλω να πάω στη φυλακή.
- Αστυνομικός: Ηρέμησε. Πρέπει να φύγεις από εκεί.
- Συζυγοκτόνος: Τι θα κάνω τώρα; Ποια είναι η διαδικασία με τους δικηγόρους; Τι θα πω στον εισαγγελέα και στον ανακριτή;
- Αστυνομικός: Θα παρουσιαστείς και θα τους πεις τι έγινε. Θα έχεις και τους δικούς σου μάρτυρες
Ο μεγαλύτερος γιος έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον πατέρα του και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη σύλληψή του.
- Συζυγοκτόνος: Πού είναι η μάνα σου;
- Γιός: Είναι στο νοσοκομείο
- Συζυγοκτόνος: Άρα ζει
- Γιος: Ναι, είναι στην εντατική
- Συζυγοκτόνος: Ήμουν καλός πατέρας, για εσάς το έκανα
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.