- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ηλίας Μόσιαλος - SMS σε ανεμβολίαστους: «Δεν είναι καλή ιδέα - Να την πάρουν πίσω».
Την αντίδραση του Ηλία Μόσιαλου προκάλεσαν οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να είναι έτοιμη για εκστρατεία πειθούς μέσω μαζικών καθημερινών SMS σε ανεμβολίαστους.
«Δεν είναι καλή ιδέα, δεν ξέρω ποιος την είχε, αλλά να την πάρουν πίσω», είπε χαρακτηριστικά στον ANT1 ο καθηγητής. «Δηλαδή αυτό έλειπε από τους ανεμβολίαστους; Το SMS; Οταν έχει γίνει τόση συζήτηση και τόση ενημέρωση;».
Εκτίμησε δε ότι θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, ενώ επεσήμανε και το ζήτημα που θα ανακύψει με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.
«Πριν αρχίσουμε να συζητάμε νέα μέτρα, τα οποία μπορεί να χρειαστούν, αλλά ας αρχίσουμε πρώτα να εφαρμόζουμε όσα υπάρχουν, συστηματικά. Κι αυτό είναι θέμα κυρίως της πολιτείας».
Παράλληλα, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να γίνεται σε ατομικό επίπεδο και μάλιστα με χρήση προσωπικών δεδομένων, επισημαίνοντας πως απαιτείται κοινή προσπάθεια πολιτείας αυτοδιοίκησης για να ενταθεί η ενημέρωση ως προς τον εμβολιασμό. «Σε όλο τον πλανήτη με συνεργατικές προσπάθειες όλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων γίνεται η προσπάθεια» είπε, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.
Ζήτησε επίσης να περιμένουμε την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία διαθέτει σοβαρούς επιστήμονες, που έχουν όλα τα στοιχεία: Την ηλικία των νοσούντων, σε ποια νοσοκομεία πηγαίνουν και πόσο αργά πάνε στο νοσοκομείο κλπ.
Ο καθηγητής του LSE καταδίκασε απερίφραστα τον προπηλακισμό του κ. Βασιλακόπουλου, ωστόσο διαφώνησε με την άποψή του ότι δεν θέλει να κινηθεί νομικά. «Θα έπρεπε να κινηθεί νομικά, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν προπηλακισμοί».
Τόνισε ότι πρέπει να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι συστηματικοί και να υπάρξει αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου κάτι που σημαίνει ότι η Πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει η ίδια.
Μόσιαλος - Καμπάνια για τον εμβολιασμό: SMS στα κινητά 450.000 ανεμβολίαστων
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ξεκινάει καμπάνια για τον εμβολιασμό, με SMS στα κινητά όσων ακόμα δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και καθημερινά θα στέλνονται μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων μέχρι να νοσήσουν ή να εμβολιαστούν.
Κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms, ενώ παράλληλα, μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν και οι άνω των 50 ετών για να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.