Ελλαδα

Βασιλακόπουλος: Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία

Κι άλλες λεπτομέρειες για όλα όσα έγιναν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος - Επίθεση σε ταβέρνα
Ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος © EPA Pool

Επίθεση σε ταβέρνα στον Βασιλακόπουλο: «Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία»

Για την καταγγελία που έκανε αναφορικά με επίθεση που δέχτηκε σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα μίλησε ο καθηγητής Πνευμολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αποκαλύπτοντας κι άλλες λεπτομέρειες.

«Ήμασταν 20 περίπου λοιμωξιολόγοι. Είχαμε ένα συνέδριο στην Καλαμπάκα και επισκεφτήκαμε μία ταβέρνα. Ένας εκ των συναδέλφων μου πήγε στη διεύθυνση του μαγαζιού και ζήτησε να γίνουν έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμών, καθώς βλέπαμε ότι δεν είχαν ελεγχθεί», ανέφερε κατά την παρουσία του στην πρωινή εκπομπή ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως αμέσως μετά πιθανότατα ο γιος του ιδιοκτήτη πήγε στο τραπέζι τους και τους ζήτησε τον λόγο.

«Βγαίνοντας από το μαγαζί έπεσαν δύο πάνω μου, έπεσα κάτω και μου έσκισαν το πουκάμισο. Οι συνάδελφοί μου προσπάθησαν να με σώσουν», σημείωσε για την επίθεση ο κ. Βασιλακόπουλος αποκαλύπτοντας ότι ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας τον απείλησε, όταν του είπε ότι θα δημοσιοποιήσει το περιστατικό.

«Τι νομίζεις ότι επειδή βγαίνεις στα κανάλια και στον ΣΚΑΪ θα σε σώσουν, μου είπε ο ιδιοκτήτης και με απείλησε πως θα έρθει να με βρει στο νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου εργάζομαι, ενώ μου είπε πως αν τολμήσω να μείνω το βράδυ στην περιοχή, θα μου κάψει το αυτοκίνητο», πρόσθεσε.

Ο καθηγητής τόνισε πως δεν έχει καταθέσει ακόμα μήνυση «γιατί σκοπός μου δεν είναι να εκδικηθώ» και ανέφερε πως ο «στόχος των γιατρών δεν είναι να κάνουμε κακό στη κοινωνία, ζητάμε να εφαρμόζεται ο νόμος για να προστατεύεται η κοινωνία».

Κατέληξε δε λέγοντας πως σκέφτεται να ζητήσει αστυνομική προστασία: «Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger ‘‘Βασιλακόπουλε ψόφα’’. Έχουμε ξεφύγει» δήλωσε χαρακτηριστικά αγανακτισμένος ο καθηγητής.

Επίθεση στον Βασιλακόπουλο: Αντίδραση από Ιατρική Σχολή

Παράλληλα, την οξύτατη αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ προκάλεσε ο προπηλακισμός του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, από ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Καλαμπάκα.

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία», καταλήγει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ