Ελλαδα

Βύθιση βάρκας στη Χίο: Τέσσερα παιδιά νεκρά

Διασώθηκαν 22 - Αγνοείται ένα άτομο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βύθιση βάρκας στη Χίο: Τέσσερα νεκρά παιδιά
Στιγμιότυπο από την μεταφορά των διασωθέντων στο λιμάνι από σκάφος του Λιμενικού © EUROKINNISSI

Βύθιση βάρκας στα ανοιχτά της Χίου: Τέσσερα νεκρά παιδιά ηλικίας 3 - 14 ετών - Ένας αγνοούμενος - Η ανάρτηση Μηταράκη.

Τέσσερα ανήλικα παιδιά έχουν ανασυρθεί νεκρά, μετά το ναυάγιο λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο Νότης Μηταράκης μέσω Twitter, τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους, ηλικίας από 3 ως 14 ετών.

Παράλληλα, ένα άτομο εξακολουθεί να αγνοείται και συνεχίζονται οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του, ενώ 22 έχουν διασωθεί (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί). 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η βάρκα βυθίστηκε, ενώ οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασχίσουν το στενό Χίου-Τσεσμέ και να αποβιβαστούν στις ακτές του νησιού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι άνθρωποι που επέβαιναν στη λέμβο κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του 112, λέγοντας πως το σκάφος τους βρίσκεται σε δυσχερή θέση. 

Στη μεγάλη επιχείρηση συμμετέχουν δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, ένα SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα πλοίο δύναμης NATO, τρία αεροσκάφη και τρία παραπλέοντα.

Βύθιση βάρκας στα ανοιχτά της Χίου: Η ανάρτηση Μηταράκη

«Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών από εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο - αδίστακτοι λαθρέμποροι θέτουν σε κίνδυνο ζωές σε βαριά φορτωμένες λέμβους μη αξιόπλοες λέμβους στα ανοιχτά της Χίου. Παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής Ακτοφυλακής, 4 παιδιά - όλα μεταξύ 3 και 14 ετών - επιβεβαιώθηκαν νεκρά, ένα άτομο αγνοείται, 22 διασώθηκαν και νοσηλεύονται. Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτές οι διελεύσεις δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπονται», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με το Politischios, η λέμβος που τους μετέφερε, έγινε αντιληπτή στις 08:45 το πρωί από περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμεναρχείου Χίου σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τις ακτές ενώ στις 08:50 ακολούθησε η επιχείρηση διάσωσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ