- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα: Αυτοψία και έρευνα για τα αίτια
Eργαζόμενος χτυπήθηκε από γερανογέφυρα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του
Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην προβλήτα της Cosco: Αυτοψία για τις συνθήκες του δυστυχήματος.
Έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες, υπό τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) το απόγευμα της Δευτέρας, ξεκίνησαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος.
Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πειραιά-Δυτικής Αττικής-Αιγαίου ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας ότι στην προβλήτα 2 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, το απόγευμα, εργαζόμενος χτυπήθηκε από γερανογέφυρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Στον χώρο του ατυχήματος μετέβη αμέσως ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης μαζί με επιθεωρητή Εργασίας και πραγματοποίησαν την πρώτη αυτοψία. Ο χώρος αποκλείστηκε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και η αυτοψία συνεχίζεται σήμερα από κλιμάκιο επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία του ΣΕΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος.
Εργατικό δυστύχημα: Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά
Υπενθυμίζεται ότι χθες, οι εργαζόμενοι, με πρόταση του ΔΣ του Σωματείου «Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά» (ΕΝΕΔΕΠ) σταμάτησαν κάθε εργασία στο λιμάνι Πειραιά και πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του ΣΕΜΠΟ.
«Δεν μπορούν άλλο να παίζουν με τις ζωές των εργατών για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, στον απόηχο της είδησης ότι σκοτώθηκε εργάτης στον Πειραιά, στην προβλήτα 2.
Στην ανακοίνωση του σωματείου επισημαίνεται: «Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, έρχεται να επιβεβαιώσει με το πιο τραγικό τρόπο τις προειδοποιήσεις του Σωματείου μας, τις αγωνίες των συναδέλφων για πιθανό θανατηφόρο ατύχημα μέσα στο λιμάνι. Δεν είναι η "κακιά" στιγμή. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας μας και της ακεραιότητας μας. Είναι αποτέλεσμα των απανωτών κόντρα βαρδιών, των υπερωριών, το πετάμε "νέους εργάτες" να κολυμπήσουν χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση».
Το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων με αφορμή τον τραγικό θάνατο που βρήκε 46χρονος εργαζόμενος όταν χτυπήθηκε από γερανογέφυρα ζητεί 6ωρα πόστα, κατάργηση των κόντρα βαρδιών, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα
Καθυστερήσεις άνω των 36 μηνών στα Σεπόλια και σε άλλους τέσσερις σταθμούς
Διακοπή κυκλοφορίας για οχήματα άνω των 10 τόνων - Ποιοι εναλλακτικοί δρόμοι προτείνονται
Βελτιωμένη η εικόνα στο δύσβατο μέτωπο - Επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά
Η γιατρός μητέρα του το επανέφερε με ΚΑΡΠΑ
Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 60 πυροσβέστες
Εκδηλώθηκε σε ορεινή περιοχή μακριά από οικισμούς - Στη μάχη και ελικόπτερο
Η Πυροσβεστική τονίζει ότι η ανθρώπινη αμέλεια παραμένει η κύρια αιτία εκδήλωσης πυρκαγιών
Συλλήψεις σε Έβρο, Σουφλί και Φέρες - Κατασχέθηκαν οχήματα και κινητά τηλέφωνα
Αναλυτικά οι αλλαγές στα δρομολόγια που θα ισχύσουν από την Κυριακή
Η εικόνα της αγοράς σε τρεις μεγάλες φοιτητουπόλεις - Συμβουλές για ασφαλή αναζήτηση
Ισχυροί άνεμοι και βροχές προκάλεσαν εκατοντάδες περιστατικά - Σε επιφυλακή οι αρχές
Πρωτοποριακό σύστημα ανάκτησης ενέργειας στη Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ από τη ΣΤΑ.ΣΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.