Ελλαδα

Κρούσματα σήμερα: Κοντά στις 3.500 ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ

Προβληματίζουν οι ανεμβολίαστοι στη Βόρεια Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλα με πατίνι δίπλα από ΚΑΦΑΟ στη Θεσσαλονίκη - Κοντά στις 3.500 αναμένονται τα κρούσματα σήμερα
Κοπέλα με πατίνι δίπλα από ΚΑΦΑΟ στη Θεσσαλονίκη - Κοντά στις 3.500 αναμένονται τα κρούσματα σήμερα © EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα Τρίτη (19/10) προσεγγίζουν τις 3.500, σύμφωνα με πληροφορίες. Φόβοι για μεγαλύτερη διασπορά στη Βόρεια Ελλάδα.

Πάνω από 3.000 αναμένονται τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2021, που θα ανακοινώσει σε λίγες ώρες ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο αριθμός δεν αποκλείεται να προσεγγίσει και τις 3.500.

Η ανησυχία των ειδικών για τη Βόρεια Ελλάδα είναι μεγάλη, καθώς η διασπορά του ιού σε αρκετούς νομούς ολοένα και αυξάνεται. Η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, που οδηγεί τον κόσμο σε κλειστούς χώρους, σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» μείγμα. Ο προβληματισμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Βασιλακόπουλος για πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα: Μονόδρομος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Εν τω μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις με την πανδημία στην Ελλάδα και τις αυξητικές τάσεις που παρατηρούνται στα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε πόσο σημαντικό είναι να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε πως «ο κορωνοϊός δεν αντιμετωπίζεται χωρίς να εμβολιαστούμε. Όποιος έχει κορωνοϊό πρέπει να είναι υπό ιατρική παρακολούθηση. Ακόμη και αν φτιάξουμε 100.000 κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία και μπουν άνθρωποι με κορωνοϊό, πολύ νωρίς θα υπάρξουν άνθρωποι που στα καλύτερα χέρια θα χάσουν τη ζωή τους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ