Ελλαδα

Γκάγκα – Παπαευαγγέλου: Δεν πετάμε τις μάσκες

Κανένας εφησυχασμός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κατά του παύσης χρήσης των μασκών από όλους τάχθηκαν οι κυρίες Μίνα Γκάγκα και Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Δεν πετάμε τις μάσκες δεν εφησυχάζουμε, η πανδημία δεν τελείωσε», ήταν το κύριο μήνυμα το οποίο έδωσαν κατά την αποψινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας  Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας τόνισε ότι παρά τα μέτρα που δίνουν μεγαλύτερες ελευθερίες σε όσους έχουν εμβολιαστεί, όλοι θα πρέπει να συνεχίσουμε να αποφεύγουμε τον μεγάλο συγχρωτισμό. «Δεν βγάζουμε την μάσκα στο σουπερμάρκετ, ούτε στο σινεμά, δεν βγάζουμε την μάσκα για να χορέψουμε αγκαλιά χωρίς καμία προφύλαξη» τόνισε χαρακτηριστικά.  

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε στα παιδικά πάρτι στην αρχή της ομιλίας της, εξηγώντας ότι αυτό που θέλουμε είναι τα παιδιά να είναι κοινωνικοποιημένα και γι αυτό ανοίξαμε τα σχολεία με ασφάλεια, «αλλά να μην μαζεύουμε τριάντα παιδιά σε ένα πάρτι για να παίξουν και να διασκεδάσουν».

Η κ. Παπαευαγγέλου από την πλευρά της εξήγησε ότι «οι εμβολιασμένοι δεν θα πρέπει να παρεξηγήσουν τις νέες οδηγίες: Δεν πετάμε τις μάσκες, δεν εφησυχάζουμε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στο σχολικό περιβάλλον. Μάλιστα, είπε ότι τα κρούσματα σε παιδιά είναι λιγότερα το Σεπτέμβριο από ότι ήταν τον Αύγουστο, ενώ κι οι νέες μολύνσεις μειώθηκαν στους εφήβους άνω των 15 ετών, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς (33%) έχει ήδη εμβολιαστεί.

«Στόχος» όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, «είναι να πείσουμε τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, καθώς ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών στη χώρα μας παραμένει ανεμβολίαστος. Οι εμβολιασμένοι έχουν σημαντικά μικρότερη πιθανότητα να κολλήσουν, να μεταδώσουν τον ιό, αλλά και να νοσήσουν σοβαρά, το αντίθετο συμβαίνει με τους ανεμβολίαστους» εξήγησε η κ. Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού σε ένα χώρο εμβολιασμένων είναι μικρός – αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ