Ελλαδα

Ε. Βενιζέλος: Είμαστε στις πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους

«Ολοι κάνουν σαν να μη βλέπουν το πρόβλημα, έχουμε εξοικειωθεί με το ότι πεθαίνουν σχεδόν 300 άνθρωποι την εβδομάδα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ευάγγελος Βενιζέλος
O Ευάγγελος Βενιζέλος ©EPA Pool

O πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η επιστημονική κοινότητα πρέπει να πάρει θέση για την πορεία της πανδημίας.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοιού στη χώρα σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.  

«Έχουμε πολλούς θανάτους σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες... Η επιστημονική κοινότητα δεν δικαιούται να σιωπά. Οφείλει να μας πει τι συμβαίνει» τόνισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου. 

«Το πολιτικό σύστημα είναι στενότερο της κοινωνίας και θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι και στενότερο των προβλημάτων της χώρας. Διότι, για παράδειγμα τώρα, τον Οκτώβριο του 2020 είχα κάνει μία έντονη δήλωση γιατί είχε μείνει απροστάτευτη και άνευ μέτρων περιοριστικών η Θεσσαλονίκη και γλίστρησε σε τραγικά ποσοστά κρουσμάτων πανδημίας. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, τώρα βλέπω ότι ανακοινώνεται ότι η παρέλαση και ο εορτασμός θα γίνει άνευ διακρίσεως για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Λοιπόν, δεν μπορεί να μην παίρνουμε κόστος για τίποτα, δεν μπορεί να είμαστε εμείς αυτή τη στιγμή με 17 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων και η Πορτογαλία με δύο νεκρούς ανά εκατομμύριο και η Γερμανία με τέσσερις. Είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Και αναρωτήθηκε: «Το πρόβλημα είναι οι εμβολιασμοί, είναι οι ΜΕΘ, ποιο είναι το πρόβλημα; Καλώ την επιστημονική κοινότητα να μας πει τι συμβαίνει στη χώρα, γιατί είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες σε θανάτους στην Ευρώπη, γιατί έχουμε τόση διαφορά», πρόσθεσε.

Ο ίδιος στάθηκε και στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει όλοι όσοι διαχειρίστηκαν την πανδημία από την αρχή. «Κάτι συμβαίνει. Δεν μπορεί στη φάση αυτή να έχουμε αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλαγή στην προεδρία του ΕΟΔΥ, ακύρωση της Επιτροπής των Ειδικών, των λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων», σημείωσε αναφερόμενος και στην πρόσφατη παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τη θέση του επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ