Ελλαδα

Σεισμός Κρήτη: 11 οι τραυματίες - Δύο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

Ενδεχομένως διακομιστούν ακόμα δύο άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σωστικά συνεργεία επιχειρούν μετά τον σεισμό στην Κρήτη
Σωστικά συνεργεία επιχειρούν μετά τον σεισμό στην Κρήτη © Eurokinissi

Σεισμός στην Κρήτη: Στους έντεκα οι τραυματίες από την σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ - Δύο άτομα διακομίστηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Τους έντεκα έχουν φτάσει οι τραυματίες από τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΑΒ, δύο έχουν διακομιστεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο ένας φέρει κατάγματα και ο άλλος είναι πολυ-τραυματίας. Με βάση τις ίδιες πηγές, ενδεχομένως διακομιστούν ακόμα δύο άτομα.

Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος, ο οποίος είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Μέχρι στιγμής, στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Κάποιοι πολίτες, για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «Εγκέλαδος» της Γενικλής Γραματείας Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προσρασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι υπηρεσίες τοπικής αυτοδικοίησης, ενώ εκτός από τις δυνάμεις της Κρήτης μεταβαίνουν στην περιοχή η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων και Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Υποδομών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Στυλιανίδης, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμρχο Μινώα Πειδιάδος, Εμμανουήλ Φραγκάκη, και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, ενώ μεταβαίνει στην περιοχή με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου και τον γενικό διευθυντή Συντονισμού, Φοίβο Θεοδώρου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ