- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σε λειτουργία το νέο Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων
Το Κέντρο είναι συνδεδεμένο ήδη με τη νέα δομή στη Σάμο, ενώ θα διασυνδεθεί και με τις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές που κατασκευάζονται σε Λέρο και Κω
Το Κέντρο είναι το κεντρικό σημείο όπου απολήγει το ψηφιακό σύστημα «Κένταυρος», το οποίο αφορά στη διαχείριση της ηλεκτρονικής και φυσικής ασφάλειας.
Το νέο Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου τέθηκε σήμερα σε λειτουργία στο κτίριο «Κεράνη» και το επόμενο διάστημα θα διασυνδεθεί με τις δομές που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου,
Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα ψηφιακά συστήματα του υπουργείου, που παρουσιάστηκαν πριν από ένα χρόνο στο υπουργικό συμβούλιο (τα άλλα τρία είναι τα συστήματα «Υπερίων» - σύστημα εισόδου - εξόδου, «Ρέα» - αναβάθμιση τηλεπικοινωνιών και «Αλκυόνη ΙΙ» - ενοποίηση και αναβάθμιση συστήματος ασύλου).
Το νέο κέντρο παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, στους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ κατά τη σημερινή τους συνάντηση. Όπως αναφέρει ο υπουργός σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, το νέο Κέντρο θα συνδεθεί με τις δομές «στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ελέγχου και της ασφάλειας για διαμένοντες, εργαζόμενους και τοπικές κοινωνίες».
Το Κέντρο είναι συνδεδεμένο ήδη με τη νέα δομή στη Σάμο, ενώ θα διασυνδεθεί και με τις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές που κατασκευάζονται σε Λέρο και Κω και αργότερα σε Χίο και Λέσβο, όπως και με τις δομές σε όλη τη χώρα.
Το σύστημα «Κένταυρος» χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το Ταμείο Ανάκαμψης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.