- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Σε λειτουργία το νέο Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων
Το Κέντρο είναι συνδεδεμένο ήδη με τη νέα δομή στη Σάμο, ενώ θα διασυνδεθεί και με τις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές που κατασκευάζονται σε Λέρο και Κω
Το Κέντρο είναι το κεντρικό σημείο όπου απολήγει το ψηφιακό σύστημα «Κένταυρος», το οποίο αφορά στη διαχείριση της ηλεκτρονικής και φυσικής ασφάλειας.
Το νέο Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου τέθηκε σήμερα σε λειτουργία στο κτίριο «Κεράνη» και το επόμενο διάστημα θα διασυνδεθεί με τις δομές που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου,
Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα ψηφιακά συστήματα του υπουργείου, που παρουσιάστηκαν πριν από ένα χρόνο στο υπουργικό συμβούλιο (τα άλλα τρία είναι τα συστήματα «Υπερίων» - σύστημα εισόδου - εξόδου, «Ρέα» - αναβάθμιση τηλεπικοινωνιών και «Αλκυόνη ΙΙ» - ενοποίηση και αναβάθμιση συστήματος ασύλου).
Το νέο κέντρο παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, στους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ κατά τη σημερινή τους συνάντηση. Όπως αναφέρει ο υπουργός σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, το νέο Κέντρο θα συνδεθεί με τις δομές «στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ελέγχου και της ασφάλειας για διαμένοντες, εργαζόμενους και τοπικές κοινωνίες».
Το Κέντρο είναι συνδεδεμένο ήδη με τη νέα δομή στη Σάμο, ενώ θα διασυνδεθεί και με τις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές που κατασκευάζονται σε Λέρο και Κω και αργότερα σε Χίο και Λέσβο, όπως και με τις δομές σε όλη τη χώρα.
Το σύστημα «Κένταυρος» χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το Ταμείο Ανάκαμψης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις
Το έργο της Lamda Development αναμένεται να αποσυμφορήσει την παραλιακή λεωφόρο
Προχωρά η διαδικασία αγοράς του από την Περιφέρεια
Εγκρίθηκε το χρονοδιάγραμμα
Με αφορμή την εορτή του πολιούχου και προστάτη του νησιού Αγίου Γερασίμου
Αυξημένη είναι η κίνηση και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το παιδί δεν κοιμόταν γιατί πίστευε ότι κάνει αμαρτίες, λέει
Τρεις ημέρες συζητήσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον των νησιωτικών κοινοτήτων
Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι φοιτητές στήνουν σκηνές στο Σύνταγμα, αύριο οι συγκεντρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.