Ελλαδα

To post της ημέρας: Θόδωρος Πανάγος

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ανάρτηση του Θόδωρου Πανάγου για τη φωτογραφία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ανάρτηση του Θόδωρου Πανάγου για τη φωτογραφία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μπορείς να δεις σε αυτό νέους χαμογελαστούς ανθρώπους, ετερόκλητους, αλλά με πάρα πολλά κοινά, με γνήσια χαρά για την επαφή τους. Μπορείς να χαμογελάσεις κι εσύ. Να κρατήσεις την ομορφιά, να την ενστερνιστείς.
Μπορείς να δεις έναν Μπαρμπά-Θωμά στην φώτο, έναν εκατομμυριούχο πρώην φτωχοδιάβολο που προωθεί κτήνη, έναν άνθρωπο σε ταξική ομηρία, κάτι παρόμοιο. Να ενοχληθείς.
Μπορείς να δεις δήθεν συμμάχους σου, να είναι Γραικύλοι, να χαριεντίζονται με πρώην λάθρο, με ότι μισείς, με ότι έχεις βάλει στο μυαλό σου ότι είναι μιαρό, και βλαβερό, για σένα, τα παιδιά σου, το Έθνος.
Κρατάς ότι βλέπεις, συνεχίζεις, αλλά σίγουρα πρέπει να εξετάσεις και να παρατηρήσεις τί δύνανται να κρατήσουν οι άλλοι. Τι είναι όμορφο να κρατιέται, από κάθε φώτο, κάθε στιγμιότυπο του ανθρώπινου, κάθε συμπεριφορά, κάθε σκέψη. Τι είναι ωφέλιμο να κρατηθεί, ποια ματιά είναι ευγενικά. Ποια μάτια είναι τέτοια που καταλαβαίνουν κάτι από το όμορφο. Σταδιακά μπορείς να επιλέγεις τι βλέπεις, ποια ματιά θα έχεις, πώς θα νιώθεις, πώς θα αντιδράς στα ερεθίσματα. Πόση ομορφιά θα νιώθεις.
Προς το παρόν: ατρερν, χάμνηρν.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ