- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών μίλησε για τον σεισμό των 3,7 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αττική
Από ρήγμα που πιθανόν να συνδέεται με το ρήγμα της Πάρνηθας, στην Μεταμόρφωση, προήλθαν τα 3,7 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Αττική το μεσημέρι της Κυριακής.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω του μικρού εστιακού του βάθους. Σύμφωνα με τον Δρ. Γεράσιμο Χουλιάρα, Διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο συγκεκριμένος σεισμός ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 14,5 χιλιόμετρα και εκδηλώθηκε 11 χιλιόμετρα Βόρεια βορειοδυτικά της Αθήνας με μέγεθος 3,7 Ρίχτερ.
Παράλληλα, στις 14:10 ακολούθησε νέα, μικρότερη, δόνηση, μεγέθους 1,9 Ρίχτερ, στα 12 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοανατολικά της Αθήνας, με εστιακό βάθος στα 17 χιλιόμετρα.
Μιλώντας στο protothema, ο κ. Χουλιάρας κατά την πρώτη του εκτίμηση ανέφερε ότι: «Εξετάζουμε τον συγκεκριμένο σεισμό ο οποίος ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 14,8 χιλιόμετρα και γι’αυτό ήταν και αρκετά αισθητός. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι πιθανόν προέρχεται από το ρήγμα της Πάρνηθας. Και εξετάζουμε εάν είναι μεμονωμένο γεγονός ή συνέχεια της ακολουθίας της Πάρνηθας».
Σημειώνεται πως οι πρώτες δυο αυτόματες καταγραφές του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, είχαν δώσει τον σεισμό στα 4 και 3,5 Ρίχτερ αντίστοιχα.
Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό δίνει, επίσης, τον σεισμό στα 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο στα 11 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, ενώ αναφέρει ακόμα πιο μικρό εστιακό βάθος, στα 5 χιλιόμετρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία σήμερα, πού θα χιονίσει
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Τα τελευταία δρομολόγια και η προσωρινή λεωφορειακή γραμμή
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Η είδηση έγινε γνωστή από την αδελφή του, η οποία τον αποχαιρέτησε με μια φωτογραφία και λόγια καρδιάς
Ο φετινός Μάιος καταγράφεται ήδη ως ένας από τους πιο ψυχρούς των τελευταίων ετών
Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Λεύκας - Καίγονται ελαστικά
Βρισκόταν στο δωμάτιό του κατά την έκρηξη, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές
Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις
Η ανακοίνωση σχετικά με το χθεσινό ατύχημα
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία κατά συναυτουργία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί
Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία έδειξε -3,2 βαθμούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.