Ελλαδα

Κορωνοϊός: 25% αύξηση νοσηλειών μέσα σε 2 εβδομάδες

Αν δεν εμβολιαστούν οι νέοι, δεν μπορεί να ελεγχθεί η μετάδοση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μονάδα ΜΕΘ του νοσοκομείου ΚΑΤ © EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Μονάδα ΜΕΘ του νοσοκομείου ΚΑΤ © EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Μέσα σε δύο μόνο εβδομάδες ο αριθμός των νέων νοσηλειών αυξήθηκε μέσο όρο κατά 25%.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 2.500 άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα ενώ, σύμφωνα με την Βάνα Παπαευαγγέλου, την επόμενη εβδομάδα θα παρατηρηθεί αύξηση του κυλιόμενου μέσου όρου των ημερήσιων νέων νοσηλειών, διασωληνώσεων και θανάτων.

Επίκεντρο μετάδοσης της επιδημίας οι νέοι, δίχως να το θέλουν

Παράλληλά, η επιστροφή των νέων από τα νησιά -τα οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκονται διαρκώς στο «κόκκινο»- προκαλεί τον έντονο τον προβληματισμό των ειδικών, με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, κατά την ενημέρωση για την πανδημία από το υπουργείο Υγείας, να εξηγεί το γιατί.

«Θα κάνω έκκληση για ακόμη μια φορά στους νέους: να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό σήμερα. Οι νέοι είναι φυσιολογικό να έχουν πολλές επαφές, να είναι δραστήριο, και έτσι, χωρίς να το θέλουν, αποτελούν το επίκεντρο μετάδοσης της επιδημίας. Και το τονίζω: χωρίς να το θέλουν. Κάθε νέος ηλικίας 18-40 ετών μεταδίδει τη νόσο σε δύο με τρεις φορές περισσότερα άτομα σε σχέση με τις άλλες ηλικίες. Δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος της μετάδοσης, χωρίς τον εμβολιασμό των νέων και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό», υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής τόνισε, επίσης, ότι είναι σταθερός ο αριθμός των νέων διαγνώσεων, η πίεση όμως στο Σύστημα Υγείας αυξάνεται και οι θάνατοι από λοίμωξη κατέγραψαν αύξηση 54%. Συγκεκριμένα, όπως είπε:

  • Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 16%.
  • Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 αυξήθηκε σε περισσότερες από 250 τις τελευταίες ημέρες.
  • Το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1.

Σε αναστολή εργασίας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από 1η Σεπτεμβρίου - Πώς θα λειτουργήσει το ΕΣΥ

Σχετικά με το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία του ΕΣΥ, μόλις ενεργοποιηθεί η αναστολή εργασίας, ανέφερε ότι είναι έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού, συγκεκριμένου χρόνου και με συγκεκριμένες συμβάσεις.

Και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες ημέρες για υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στις δομές και για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Επίσης, όπως είπε, έχει σχεδιαστεί ο τρόπος ανακατανομής του προσωπικού μέσα στα νοσοκομεία, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά.

Τόνισε, ακόμη, ότι θα παραταθούν διατάξεις που ισχύουν λόγω πανδημίας, οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα στους φορείς να μετακινούν προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ