Κορωνοϊός στα λύματα: Σε ποιες περιοχές σταθεροποιείται
Αναλυτικά τα αποτελέσματα από τις νέες μετρήσεις
Στα λύματα στην Αττική σταθεροποιείται το ιικό φορτίο, όπως προκύπτει από τις νέες μετρήσεις για κορωνοϊό που έγιναν από τον ΕΟΔΥ.
Σταθερό το ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα αστικά λύματα στην Αττική, αυξητικές μεταβολές σε Χανιά και Ιωάννινα και πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο Covid-19 των 8 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.
Τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα αφορούν την εβδομάδα από 9 έως 15 Αυγούστου.
Οι καθαρά πτωτικές τάσεις κυμάνθηκαν από -55% στην Αλεξανδρούπολη έως -72% στο Ρέθυμνο, ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις στον Βόλο (-28%) και στο Ηράκλειο (-25%).
Σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο στον Άγιο Νικόλαο (-10%) και στην Περιφέρεια Αττικής (+2%). Αντίθετα, αυξητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν σε 2 από τις 10 περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα στα Χανιά (+103%) και στα Ιωάννινα (+260%).
Κορωνοϊός στα λύματα - Τα αποτελέσματα ανά περιοχή
- Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 9-15 Αυγούστου, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις, με μη στατιστικά σημαντική μεταβολή (+2%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 2-8 Αυγούστου.
- Λάρισα: Παρατηρήθηκε μείωση (-59%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.
- Βόλος: Παρατηρήθηκε μείωση (-28%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.
- Ηράκλειο: Καταγράφηκε οριακή μείωση (-25%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Το ιικό φορτίο παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.
- Χανιά: Συνεχίσθηκε η τάση αύξησης (+103%), του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων Το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
- Ρέθυμνο: Καταγράφηκε σχετική μείωση (-72%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων Το ιικό φορτίο παραμένει σε μέτρια προς σχετικά υψηλά επίπεδα.
- Άγιος Νικόλαος: Καταγράφηκε οριακή και μη στατιστικά σημαντική μείωση (-10%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Το ιικό φορτίο παραμένει σε μέτρια προς σχετικά υψηλά επίπεδα.
- Ξάνθη: Παρατηρήθηκε μείωση (-58%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.
- Αλεξανδρούπολη: Παρατηρήθηκε μείωση (-55%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.
- Ιωάννινα: Το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+260%).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.