Ελλαδα

Γηροκομείο Βόλου: Σε αναστολή εργασίας ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Mισοί νοσηλευτές και μισοί γενικών καθηκόντων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eμβόλια κατά της Covid-19 © Pixabay
Eμβόλια κατά της Covid-19 © Pixabay

Σε αναστολή εργασίας τέθηκαν δέκα εργαζόμενοι σε μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων στο Βόλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γηροκομείου κ. Παύλο Πάνο.

Σύμφωνα με τον κ. Πάνο, πρόκειται για δέκα εργαζόμενους στο Γηροκομείο Βόλου, οι μισοί νοσηλευτές και οι μισοί γενικών καθηκόντων, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως ορίζει το μέτρο για τις μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα

Μιλώντας στο magnesianews.gr, διευκρίνησε ότι δύο ή τρεις από αυτούς έχουν επικαλεστεί προβλήματα υγείας και αναμένουν την κρίση της ειδικής επιτροπής που θα εξετάσει τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Η διοίκηση του ιδρύματος είχε κινηθεί πολύ νωρίς για την πλήρωση των θέσεων εργαζομένων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και είχε προκηρύξει την πλήρωση των θέσεων νοσηλευτών, γενικών καθηκόντων και μαγείρων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με έδρα τον Βόλο.

Σύμφωνα με τον κ. Πάνο ήδη το ενδιαφέρον για εργασία είναι πολύ μεγάλο, με πολλούς να έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και βιογραφικά.

Τέλος, σημείωσε πως τρεις ηλικιωμένοι που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βόλου.

Χατζηδάκης: Yποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στις νοσηλευτικές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας

Συγκεκριμένα, για τους εμβολιασμούς στο Δημόσιο είχε μιλήσει και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός τόνισε αρχικά πως «όπως ξέρετε, ανακοινώθηκε το μέτρο ενώ πέρασε και σχετική νομοθετική ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στις νοσηλευτικές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας του υπουργείου Εργασίας για τους ηλικιωμένους και τους αναπήρους» και επεσήμανε:

«Το μέτρο προχωράει και από 16 Αυγούστου και μετά με όσους δεν εμβολιάζονται, να τίθενται σε αναστολή. Και υπάρχει ρύθμιση μέσα στον ίδιο νόμο ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας, μπορεί να επεκτείνεται το μέτρο. Δεν μπορώ να πω αν θα επεκταθεί και πού. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και ποια στοιχεία θα έχουμε σε σχέση με τους εμβολιασμούς, σε ορισμένους τομείς, ιδιαίτερα τους πιο κρίσιμους. Είναι κάτι που θα μελετάται και από το γραφείο του πρωθυπουργού και διυπουργικά και ανάλογα θα παρουσιάζονται τα μέτρα, παρατηρώντας παράλληλα και το τι γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ