- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Φωτιές στην Ελλάδα: Τα νεότερα για τα πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Εύβοια, Αρκαδία και Μάνη
Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία και Μάνη, με συνεχείς αναζωπυρώσεις και τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες.
Αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις από τις πυρκαγιές έδωσε σήμερα Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η φωτιά στην Αρκαδία μαίνεται, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με αναζωπυρώσεις στη Γορτυνία. Στην Εύβοια οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε, με δεξαμενόπλοιο να τροφοδοτεί τις υδροφόρες. Στην Ανατολική Μάνη υπάρχουν εστίες φωτιές σε τρία σημεία.
Όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 63 δασικές πυρκαγιές. Ανάμεσά τους και η φωτιά στην Αταλάντη που προκλήθηκε από κεραυνό.
Στις φωτιές εκτός από τους πυροσβέστες και τους εθελοντές, επιχειρούν δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Συνδρομή υπάρχει τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα, καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.
Φωτιά στην Εύβοια - 892 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες
Στη δασική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζουν να επιχειρούν 892 πυροσβέστες με 50 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 232 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, από την Κύπρο συνδράμουν 34 πυροσβέστες με 2 οχήματα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, από Μολδαβία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.
Επίσης, επιχείρησαν περιοδικά 21 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 4 της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, 2 της Αιγυπτιακής Αεροπορίας Στρατού, 2 από Σερβία, 2 από Ελβετία και 1 ελικοπτέρου ως συντονιστικό, καθώς και 6 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 2 από Ισραήλ. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.
Οι καταστροφές από τις φωτιές στην Εύβοια είναι μεγάλες, όπως φαίνεται και από τις νέες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις πληγείσες περιοχές.
Φωτιά σε Ηλεία και Αρκαδία: Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Αρχαία Ολυμπία και Γορτυνία
Στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας, επιχειρούν 578 πυροσβέστες με 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 181 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από το Ηνωμένο Βασίλειο 21 πυροσβέστες, από τη Γαλλία 139 πυροσβέστες με 38 οχήματα και από τη Γερμανία 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.
Επίσης, επιχείρησαν περιοδικά 6 Ε/Π και 27 Α/Φ συμπεριλαμβανομένων 3 Α/Φ από Γαλλία, 2 Α/Φ από Σουηδία, 2 Ilyushin Il-76 και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.
Πυρκαγιά στην Πάρνηθα - Οι δυνάμεις που επιχειρούν
Στη δασική πυρκαγιά της Πάρνηθας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από τη Γαλλία με 40 πυροσβέστες, από το Κατάρ με 40 πυροσβέστες, από το Κουβέιτ με 40 πυροσβέστες και 4 οχήματα και από το Ισραήλ με 16 πυροσβέστες.
Για την αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 3 Ε/Π και 3 Α/Φ συμπεριλαμβανομένων 2 Α/Φ από Ισραήλ. Επίσης στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
Καμένη γη στην Ανατολική Μάνη - Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά
Στη δασική πυρκαγιά της Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα και επιχείρησαν περιοδικά 3 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες ΟΤΑ. Η οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά, είναι μεγάλη.
Κεραυνοί στην Αταλάντη προκάλεσαν φωτιά
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε τρεις εστίες πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν σήμερα το απόγευμα σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 22 οχήματα. Από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 7 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 3 Ε/Π από Ελβετία και 2 Ε/Π από Σερβία. Επιχείρησαν επίσης και δύο αεροσκάφη.
Όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην Επικράτεια παραμένουν σε γενική επιφυλακή. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.