Ελλαδα

Φωτιές - Ελλάδα: Μετά το Beriev, η Ρωσία στέλνει νέα εναέρια μέσα

Ποια είναι τα «ιπτάμενα» τάνκερ που επιχειρούν στις φωτιές - Το tweet από τη ρωσική πρεσβεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200 επιχειρεί σε πυρκαγιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200 επιχειρεί σε πυρκαγιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΜΑΝΩΛΗΣ ΘΡΑΒΑΛΟΣ

Η Ρωσία στέλνει στην Ελλάδα δύο ιπτάμενα «τάνκερ», τα οποία θα πλαισιώσουν το ρωσικό Beriev που επιχειρεί ήδη στις πυρκαγιές.

Η Ρωσία έκανε δεκτό το επίσημο αίτημα από την Αθήνα για να στείλει νέα εναέρια μέσα, τα οποία έρχονται να προστεθούν στο ρωσικό Beriev, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη σε πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα.

Σημειώνεται ότι τόσο στη φωτιά στην Εύβοια όσο και σε πύρινα μέτωπα στην Αττική το ρωσικό Beriev, που έχει στη διάθεσή του ο κρατικός μηχανισμός, δεν σταματά να επιχερεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρωσία στέλνει στην Ελλάδα δύο αεροσκάφη IL-76 και δύο ελικοπτέρα Mi-8. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρώσο ομόλογό του, Μιχαήλ Μισούστιν.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα επισημαίνει: «Με απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δενδιας στους Ρώσους ομολόγους τους, έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση».

Αεροσκάφη IL-76: Τα «ιπτάμενα» τάνκερ που ρίχνουν 44 τόνους νερό στις φωτιές

Τα αεροσκάφη IL-76 έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τεράστια ποσότητα νερού από τη θάλασσα. Γι' αυτό και αποκαλούνται «ιπτάμενα τάνκερ», καθώς μπορούν να ρίξουν στα πύρινα μέτωπα μέχρι και 44 τόνους νερό.

Μεγάλη ποσότητα νερού μπορούν να μεταφέρουν και τα θηριώδη ελικόπτερα Mi-8, με τον προσαρμοσμένο εξοπλισμό που φέρουν για την κατάσβεση πυρκαγιάς.

Ilyushin Il-76: Russian water bomber in action

Φωτιά στην Εύβοια - Το βίντεο μέσα από το ρωσικό Beriev

Νωρίτερα, είχε δοθεί στη δημοσιότητα ένα βίντεο μέσα από το ρωσικό Beriev που επιχειρεί στη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια.

«Ο εχθρός όπως τον βλέπουν οι Ρώσοι πιλότοι του Beriev-200. Ρίψεις νερού στο μέτωπο της Εύβοιας. Ο γίγαντας Beriev επιχειρεί ασταμάτητα. Όλοι ευχόμαστε ο πόλεμος με τη φωτιά να κερδηθεί το συντομότερο», γράφει η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο.

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ