Ελλαδα

Πυρκαγιές: Οι ΗΠΑ στέλνουν υπερσύγχρονο αεροπλάνο στην Ελλάδα

Το μήνυμα στο Twitter από τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το υπερσύγχρονο αεροσκάφος P-8 Poseidon είναι η βοήθεια των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τις δασικές πυρκαγιές
Το υπερσύγχρονο αεροσκάφος P-8 Poseidon είναι η βοήθεια των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τις δασικές πυρκαγιές @USAmbPyatt/Twitter

Οι ΗΠΑ στέλνουν για βοήθεια στην Ελλάδα το αεροπλάνο 8P Poseidon, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στις πυρκαγιές, όπως έγραψε στο Twitter ο Τζέφρι Πάιατ.

Θετική ήταν η ανταπόκριση των ΗΠΑ στο αίτημα της Ελλάδα για αποστολή βοήθειας, την ώρα που μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αττική και στην Εύβοια εκκενώνεται η Λίμνη. Όπως έγινε γνωστό, οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ελλάδα ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και αεροπορικής επιτήρησης, το P-8 Poseidon, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί για τις δασικές πυρκαγιές.

Την αποδέσμευση του συγκεκριμένου αεροπλάνου, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία του παγκοσμίως, πραγματοποίησε το Ναυτικό Σκέλος της Διοίκησης Δυνάμεων Ευρώπης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (U.S. European Command) και συγκεκριμένα η Διοίκηση ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης (U.S. Naval Forces Europe).

Τζέφρι Πάιατ για δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα - Οι ΗΠΑ στέλνουν βοήθεια

Την ανακοίνωση για την αποστολή του P-8 Poseidon στην Ελλάδα έκανε ο Αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Στο μήνυμά του στο Twitter έκανε λόγο για μια «τρομακτική κατάσταση», αναφερόμενος στις καταστροφικές φωτιές στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι οι πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες στη χώρα, έχουν καταγραφεί από δορυφόρο της NASA.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ