Ελλαδα

Χαρδαλιάς: «Η μάχη συνεχίζεται» - Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

«Φόβοι για αναζωπυρώσεις στην Αττική»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Η ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για τις αναζωπυρώσεις και τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ότι η μάχη συνεχίζεται σε όλα τα πύρινα μέτωπα επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη μεσημεριανή ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών που μαίνονται στην Ελλάδα, αλλά και τις αναζωπυρώσεις που παρατηρούνται στα πύρινα μέτωπα. 

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην κατάσταση των εναέριων μέσων, κάνοντας γνωστό ότι έγιναν εργασίες συντήρησης τις βραδινές ώρες και από το πρωί τα πυροσβεστικά μέσα κάνουν, ειδικά στην Εύβοια, στοχευμένες ρίψεις νερού κοντά σε κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται σε απειλή, ενώ είπε ότι οι καπνοί δεν επιτρέπουν στους χειριστές των καναντέρ να έχουν την καλύτερη δυνατή ορατότητα. Επιπλέον, εξέφρασε την ανησυχία για αναζωπυρώσεις στην Αττική, όπου η εικόνα είναι σήμερα καλύτερη, χωρίς ενεργό μέτωπο. Οι αρχές, όπως σημείωσε, παραμένουν σε επιφυλακή. 

 «Όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα επιχειρούν από το πρώτο φως της ημέρας, ενώ οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς από όμορες περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Ουκρανία 100 πυροσβέστες και από τη Ρουμανία 112 πυροσβέστες με 23 οχήματα. Τεράστια είναι η συνδρομή όλων των συναρμόδιων φορέων από τις Ένοπλες δυνάμεις, από την Ελληνική Αστυνομία, από το Λιμενικό Σώμα, από τους εθελοντές μας, αλλά και την Περιφέρεια και την Τοπική αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς: «Τα εναέρια μέσα αντιμετωπίζουν σοβαρές αντιξοότητες»

«Πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα, αντιμετωπίζουν σοβαρές αντιξοότητες και κινδύνους όταν επιχειρούν σε μεγάλα πύρινα μέτωπα όπως αυτό της Εύβοιας. Αυτοί οι κίνδυνοι μπορούν να δυσχεράνουν ή σε κάποιες περιπτώσεις να καταστήσουν κι αδύνατο το έργο τους. Η χαμηλή ορατότητα, οι ισχυρότατες αναταράξεις, τα ρεύματα και το μικροκλίμα στην περιοχή της φωτιάς δημιουργούν συχνά σοβαρές δυσκολίες στο έργο τους», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς ενώ κατέστησε σαφές ότι «προκειμένου να είναι σε θέση τα εναέρια μέσα να πραγματοποιήσουν ρίψεις με ασφάλεια, πρέπει να υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις. Να έχει διασφαλιστεί το πώς θα πάνε, πώς θα ρίξουν και κυρίως πώς θα φύγουν. Αν έστω και μία από αυτές τις προϋποθέσεις δεν πληρείται, δεν είναι εφικτή η πραγματοποίηση ρίψεων».

'Εκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών από τον Νίκο Χαρδαλιά

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ