Ελλαδα

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για τις πυρκαγιές στις 14:30

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια - Συλλήψεις για εμπρησμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Νίκος Χαρδαλιάς: Έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14:30 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Το κύριο μέτωπο που ανησυχεί τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι αυτό στη βόρεια Εύβοια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτωπο από Γαλατσώνα, Γερακιού και Γούβες έχει ξεπεράσει πλέον τα 8 χιλιόμετρα συνεχίζει και επεκτείνεται προς Αγριοβότανο σε ό,τι αφορά την πλευρά του Αιγαίου και προς Αβγάρια προς την πλευρά της Ιστιαίας.

Έπειτα από επικοινωνία του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, και υπό τον συντονισμό της 5ης ΥΠΕ, ενισχύονται οι υγειονομικές δομές σε Ιστιαία, Χαλκίδα, αλλά και Σκιάθο, όπου έχουν μεταφερθεί κάτοικοι και παραθεριστές από την Εύβοια. 

Συγκεκριμένα:

  • 4 επιπλέον ασθενοφόρα, επανδρωμένα με ιατρικό προσωπικό, ενισχύουν την περιοχή της Ιστιαίας στη Β. Εύβοια, τα οποία θα παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στον Αγιόκαμπο, από όπου μεταφέρονται πολίτες με πλωτά μέσα προς Αιδηψό και όπου αλλού απαιτηθεί.
  • Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου έχει τεθεί σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας, για την περίπτωση που θα μεταφερθούν στη Σκιάθο πολίτες από το λιμάνι του Μαντουδίου.
  • Το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας έχει προετοιμασθεί κατάλληλα και είναι έτοιμο να δεχθεί άμεσα για φιλοξενία 52 πυρόπληκτους πολίτες που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (με δυνατότητα αύξησης σε 90).

Το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή διαμονή των πυρόπληκτων συμπολιτών μας (Κλίνες, κλιματισμός, φύλαξη, καθαριότητα κλπ)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ