Ελλαδα

Φωτιά στην Ηλεία: Κάηκαν σπίτια - Καρέ καρέ η μάχη με τις φλόγες

Η πυρκαγιά μπήκε σε οικισμούς - Νέες εκκενώσεις - Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Ηλεία: Πυροσβέστης ρίχνει νερό με τη μάνικα σε πυρκαγιά
Φωτιά στην Ηλεία: Πυροσβέστης ρίχνει νερό με τη μάνικα σε πυρκαγιά © EUROKINISSI/ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Καταστροφές στην Ηλεία, με τη φωτιά να μαίνεται και τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες για να σώσουν σπίτια, ενώ έγιναν νέες εκκενώσεις.

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση με τη φωτιά στην Ηλεία, με τις φλόγες να μπαίνουν σε χωριά, και οικισμούς να εκκενώνονται, την ώρα που οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Στην Αρχαία Ολυμπία οι φόβοι για αναζωπυρώσεις επιβεβαιώθηκαν, με νέες εστίες να ξεπηδούν μέσα σε δευτερόλεπτα, καθώς οι άνεμοι ενισχύονται.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται οι οικισμοί Δούκα, Μηλιές και Λάλα, όπως και η Νεμούτα και η Αχλαδινή. Κάτοικοι σε απόγνωση παρακολουθούν τις προσπάθειες των πυροσβεστών να σώσουν τα σπίτια τους, ενώ έγιναν και απεγκλωβισμοί.

Τα εναέρια μέσα δεν σταματούν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού, με τις επίγειες δυνάμεις να πασχίζουν να ανακόψουν την καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς στην Ηλεία. Οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ πολύτιμη είναι η συνδρομή από εθελοντές.

«Ήρθε από Ηράκλεια και Δούκα, πέρασε 15 χωριά», περιέγραψε στην κάμερα κάτοικος της περιοχής, επισημαίνοντας ότι η πυρκαγιά «τα καθάρισε όλα».

7 Αυγούστου 2021

7 Αυγούστου 2021

ilialive.gr - Αναζωπύρωση στη Νεμούτα

 

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηλεία - Μήνυμα 112 για νέες εκκενώσεις

Όπως έγινε γνωστό, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Δούκας και Μηλιές στην Ηλεία να εκκενώσουν άμεσα τους οικισμούς τους. Το μήνυμα αναφέρει συγκεκριμένα: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δούκας ή Μηλιές Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Νεράιδα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».


Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι η κατάσταση στην περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς μετά τη Νεμούτα και την Αχλαδινή, σε πύρινο κλοιό βρίσκονται Δούκα, Μηλιές και Λάλα, όπως τονίστηκε νωρίτερα. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά απειλεί και το δρυόδασος της Φολόης.

Εκτός από τη Νεμούτα, σπίτια κάηκαν και στην Αχλαδινή, σύμφωνα με δημοσίευμα στο ilialive.gr.

7 Αυγούστου 2021

Πυρκαγιά στην Ηλεία - Αναζωπυρώσεις σε Λατζόι και Δερβένι

Την ίδια ώρα, νέα αναζωπύρωση της φωτιάς εκδηλώθηκε στο χωριό Λατζόι. Σημειώνεται ότι έχει δοθεί ήδη από την Παρασκευή εντολή εκκένωσης του συγκεκριμένου οικισμού, σύμφωνα με το patrisnews.com.

Aναζωπύρωση σημειώθηκε και στον λόφο Δερβένι, στον οικισμό Δούκα. Λόγω των ισχυρών ανεμών η πυρκαγιά επεκτάθηκε και απειλεί τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Νέα αναζωπύρωση στη θέση Δερβενακίων στο χωριό Δούκα

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό - Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία

Η Αστυνομία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Πύργου, από την περιοχή Καλλιάνι μέχρι το ύψος του 106ου χιλιομέτρου, λόγω φωτιάς στην Ηλεία.

«Αναζωπυρώσεις του πύρινου μετώπου στην περιοχή της Αχλαδινής, του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στην Ηλεία - Ανεξέλεγκτη η φωτιά με νέες αναζωπυρώσεις
Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στην Ηλεία © EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «οι φλόγες πλησιάζουν την κοινότητα της Αχλαδινής και παράλληλα το πύρινο μέτωπο φαίνεται να κινείται εκ νέου προς την περιοχή Λάλα, ενώ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση με τη φωτιά στις περιοχές Δούκας και Μηλιές».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ