Ελλαδα

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια με συνεχείς αναζωπυρώσεις (βίντεο)

Αντιπυρικές ζώνες χιλιομέτρων για να κοπεί η καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Εύβοια: Ολόκληρη πλαγιά παραδομένη στις φλόγες
Φωτιά στην Εύβοια: Ολόκληρη πλαγιά παραδομένη στις φλόγες © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η φωτιά στην Εύβοια συνεχίζει να κατακαίει το βόρειο τμήμα, σε μία ακόμη δύσκολη νύχτα για κατοίκους και πυροσβέστες, με πολλές αναζωπυρώσεις.

Για μια ακόμη νύχτα στην Εύβοια πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν την καταστροφική πορεία που ακολουθεί η φωτιά και να σώσουν χωριά που απειλούνται από τις φλόγες. Νωρίτερα, στην Εύβοια απειλήθηκε το Ασμήνιο, με τις αναζωπυρώσεις να είναι απρόβλεπτες και να καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για το ηλικιωμένο ζευγάρι από το Πευκί, η εικόνα του οποίου μέσα στο πλοίο ενώ συνεχιζόταν η εκκένωση, έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι οικισμοί Ελληνικά, Αγριοβότανο, Ασμήνι, Γαλατσώνα και Αβγαριά τα νέα σημεία που τις τελευταίες ώρες στη βόρεια Εύβοια προκαλούν ανησυχία καθώς οι αναζωπυρώσεις γίνονται μέτωπο και προκαλούν καταστροφές, απειλώντας χωριά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τους εθελοντές, αλλά και τη διεθνή βοήθεια μαζί με τα εναέρια μέσα, που επιχείρησαν μέχρι τη δύση του ηλίου, προσπάθησαν να ελέγξουν τις αναζωπυρώσεις και να προλάβουν την επέκταση των πύρινων μετώπων. Ταυτόχρονα, δεν έχει ελεγχθεί ακόμη το μέτωπο στους Καματριάδες, όπου δίνεται ένας ακόμη αγώνας για να μην επεκταθεί περαιτέρω.

Εύβοια: Χιλιάδες στρέμματα έχουν μετατραπεί σε στάχτη

Αναζωπυρώσεις στην Εύβοια - Η φωτιά συνεχίζει να καίει

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας σε απόκρημνες πλαγιές τα εναέρια μέσα και τα πεζοπόρα τμήματα έδωσαν πραγματική μάχη για να σβήσουν τις φλόγες και να περιορίσουν τον κίνδυνο, που προκλήθηκε μετά από την αναζωπύρωση στη Σήμια, καθώς δημιουργήθηκε ένα νέο μέτωπο που κινήθηκε βόρεια προς το «Τελέθριο».

Πλέον, οι επίγειες δυνάμεις έχουν απομείνει για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες σε ένα ακόμη δύσκολο βράδυ για την Εύβοια.

Στο άλλο μεγάλο μέτωπο από τους Καματριάδες προς Γαλατσάδες και τα Καμάρια χρειάστηκαν απανωτές παρεμβάσεις των εναέριων μέσων αλλά και των επίγειων δυνάμεων από το μεσημέρι και μετά για να μπορέσει το μέτωπο να περιοριστεί.

Μικρότερες αναζωπυρώσεις, σημειώθηκαν στη Γαλατσώνα, στο Πευκί, στις Γούβες και το Καστρί, ενώ την παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων χρειάστηκαν τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι.

fotia-evia-pirkagia.jpg

Αργά το απόγευμα χρειάστηκε να συγκεντρωθούν πυροσβεστικές δυνάμεις ανάμεσα σε Αγριοβότανο και Ελληνικά, προς την πλευρά του Αιγαίου, απέναντι από το Ποντικονήσι, για να αντιμετωπίσουν ένα νέο μέτωπο που δημιουργήθηκε στην περιοχή.

evia-fotia.jpg

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ανοίχτηκαν πολλά χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών με χωματουργικά μηχανήματα, βοηθώντας στο έργο της πυρόσβεσης και περιορίζοντας τα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, τα προβλήματα και οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται και στα υπόλοιπα χωριά του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας. Τρούπι, Καλύβια, Σπαθάρι, Μυρτιά αλλά και στο όρος Καντήλι οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, οι παρεμβάσεις συνεχίζονται, ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα να ξεφύγει η φωτιά μετά το όρος Καντήλι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ