Ελλαδα

Εύβοια: Πώς οι «πριονάδες» κόβουν τον δρόμο στις αναζωπυρώσεις

Οι εικόνες από τον τρόπο που δουλεύουν μέσα στο δάσος, ενώ η φωτιά πλησιάζει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
prionades-evia.jpg

Στην Εύβοια οι «πριονάδες», οι πυροσβέστες από τη Ρουμανία και τη Σερβία, επιχειρούν με μεθοδικότητα και περιορίζουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς.

Τα τελευταία 24ωρα ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι στην Εύβοια μιλούν για τους πυροσβέστες από τη Ρουμανία και τη Σερβία, οι οποίοι ήρθαν από το εξωτερικό να βοηθήσουν με τη φωτιά και είναι ειδικοί στις αναζωπυρώσεις. Τους λένε «πριονάδες» και μπορούν μέσα σε λίγη ώρα να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, δουλεύοντας στοχευμένα και συντονισμένα.

Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν καταφέρει να ανακόψουν την πυρκαγιά, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στο να σωθούν σπίτια και περιουσίες, καθώς παραμένει ο πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια και ολόκληρα χωριά βρίσκονται σε πύρινο κλοιό.

Με τσεκούρια, ειδικούς τροχούς και πριόνια, οι πυροσβέστες «καθαρίζουν» συγκεκριμένα σημεία στο δάσος, ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες.

Φωτιά στην Εύβοια: Το «ευχαριστώ» των κατοίκων στους «πριονάδες»

«Είμαστε τυχεροί που έχουμε και τους "πριονάδες". Αυτά τα παιδιά με τα πριόνια τους και τους φακούς τους δουλεύουν νύχτα-μέρα και σήμερα μπορώ να πω ότι αν δεν είχαμε και αυτούς, πιθανά η φωτιά θα είχε φτάσει στα Ψαχνά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας Αργύρης Λιάσκος.

Και υπενθύμισε πώς οι «πριονάδες» έκαναν παρεμβάσεις στις Κεχριές, στο Σπαθάρι, τα Καλύβια και σε άλλα χωριά, γι' αυτό «και έχουμε σήμερα τις μικρότερες απώλειες».

«Ακόμη και χθες το βράδυ ήταν συγκεντρωμένοι και όταν προέκυψε πληροφορία για κάποια αναζωπύρωση έτρεχαν παρά την κούραση τόσων ημερών» εξήγησε.

Σέρβοι πυροσβέστες επιχειρούν στην Εύβοια | Βραδινό Δελτίο | 09/08/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ