Ελλαδα

Φωτιά στην Εύβοια - Στάχτη και αποκαΐδια (εικόνες)

Κάηκαν σπίτια - Εκκενώθηκαν οικισμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φωτιά στην Εύβοια έκαψε σπίτια
Η φωτιά στην Εύβοια έκαψε σπίτια © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η φωτιά στην Εύβοια άφησε πίσω της καταστροφές, με σπίτια να γίνονται παρανάλωμα του πυρός και οικισμούς να εκκενώνονται.

Καμένη γη άφησε πίσω της η φωτιά στην Εύβοια, με τις εικόνες καταστροφής να συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, την ώρα που οι πυροσβέστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς. Επίγειες δυνάμεις, με τη συνδρομή εναέριων μέσων, συνεχίζουν να επιχειρούν κάτω από αντίξοες συνθήκες στην Εύβοια.

Σκάφη του Λιμενικού Σώματος, καΐκια και αλιευτικά έχουν επιστρατευθεί για την απομάκρυνση εγκλωβισμένων κατοίκων. Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η φωτιά έχει περάσει πλέον στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού. «Η φωτιά είναι μεγάλη και πέρασε και στον δικό μας δήμο. Έχουμε εκκενώσει τους οικισμούς της Κοκκινομηλιας, του Κρυονερίτη, των Μηλεών, των Βασιλικών και της Τσαπουρνιάς.Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε να τη διαχειριστούμε. Συνιστούμε ψυχραιμία και αλληλεγγύη» ανέφερε σε δηλώσεις του στο evima.gr ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς.

«Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Οι καταστροφές είναι βιβλικές αφού έχουν χαθεί εκατοντάδες σπίτια στο πέρασμα της φωτιάς. Έχουν θυσιαστεί αναρίθμητες περιουσίες και τίποτα πλέον δεν είναι όπως πριν. Τώρα θα αρχίσουν να μας λείπουν τα εκατοντάδες στρέμματα δάσους. Τα αποτελέσματα της καταγραφής θα είναι εφιαλτικά» τόνισε από τη μεριά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης. Και πρόσθεσε: «Όλα αυτά όμως μπορούν να γίνουν. Το βλέμμα μας το έχουμε στραμμένο και δίνουμε μεγαλύτερο βάρος στην ανθρώπινη ζωή».

Εικόνες καταστροφές στην Εύβοια - Καμένη γη άφησε πίσω της η φωτιά

Παντού στο βόρειο τμήμα στην Εύβοια υπάρχει έντονη η μυρωδιά καμένου. Οικισμοί εκκενώθηκαν. Σπίτια κάηκαν. Η EUROKINISSI δημοσίευσε νέες εικόνες από τις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά στην Εύβοια, η οποία παραμένει ανεξέλεγκτη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για 250.000 στρέμματα καμένης γης. Εισήγηση για προληπτική εκκένωση κατοικιών έχει δοθεί και για τον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Καμένη γη στην Εύβοια - Η φωτιά κατέβηκε με ταχύτητα την πλαγιά

Μεγάλες καταστροφές από τη φωτιά στην Εύβοια

Φωτιά στην Εύβοια: Στάχτη και αποκαΐδια άφησε πίσω της η πυρκαγιά

Εύβοια: Καταστροφικό το έργο της φωτιάς

Εύβοια: Η φωτιά μπήκε στο κάμπινγκ στην Αγία Άννα

Κολόνα της ΔΕΗ μετά το πέρασμα της καταστροφικής φωτιάς στην Εύβοια

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ