Ελλαδα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ακύρωσε την αποψινή γιορτή στα Σεπόλια

Λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Γιάννης Αντετοκούνμπο © EPA/TANNEN MAURY
O Γιάννης Αντετοκούνμπο © EPA/TANNEN MAURY

Ο Greek Freak Γιάννης Αντετοκούνμπο αποφάσισε να ακυρώσει τη γιορτή στα Σεπόλια εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ενημέρωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter οτι ακυρώνεται η σημερινή γιορτή στα Σεπόλια εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Ευχόμαστε να μην έχουμε θύματα από τη φωτιά. Εννοείται ότι ακυρώνουμε τη σημερινή γιορτή στα Σεπόλια. Θα ενημερώσουμε για νέα μέρα κ ώρα!»

 

 

Η μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι τώρα έχουν εκκενωθεί η περιοχές Αδαμες, Θρακομακεδόνες, Άνω Βαρυμπόμπη και Άγιος Στέφανος. 

Αναφορές για εγκλωβισμένους στη Βαρυμπόμπη

Αυτήν την ώρα, υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης από τη μεγάλη πυρκαγιά έχουν γίνει στην αστυνομία, που αυτή την ώρα πραγματοποιεί επιχείρηση για την απομάκρυνση των πολιτών. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., επειδή είναι δύσκολη η πρόσβαση στα σημεία έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να γίνει με ασφάλεια η απομάκρυνση.

Εν τω μεταξύ διακόπηκε και πάλι η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος του Αγίου Στεφάνου προς Πειραιά και από το ύψος της Λυκόβρυσης προς Λαμία.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI

Φωτιά-Βαρυμπόμπη: Μήνυμα του 112 για εκκένωση των Θρακομακεδόνων

Στις 17:12 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Βαρυμπόμπης και του οικισμού Αδάμες.  Το μήνυμα αναφέρει: «Αν είστε στη Βαρυμπόμπη ή στις Αδάμες εκκενώστε προς Θρακομακεδόνες για λόγους ασφαλείας».  Ήδη στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας για να διευκολύνουν την απομάκρυνση των κατοίκων σε ασφαλή σημεία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, πετούν με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής πάνω από τη φωτιά συντονίζοντας από αέρος τις δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ το γενικό συντονισμό έχει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης. Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παρακολουθεί τις εξελίξεις από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Έκκληση από τον δήμαρχο-«Καίγονται σπίτια»

Δραματική έκκληση απεύθυνε o δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, σχετικά με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Ο κ. Βρεττός κάλεσε όλους τους κατοίκους της περιοχής να φύγουν από τα σπίτια τους.

«Η κατάσταση ξέφυγε πραγματικά. Αυτήν την στιγμή έχει περάσει μέσα στον οικισμό της Βαρυμπόμπης και καίγονται σπίτια. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους να φύγουν. Είναι κόλαση πραγματική, κάνω εκλήση να απομακρυνθεί ο κόσμος, να φύγουν όλοι από την Βαρυμπόμπη, η φωτιά είναι τεράστια», σημείωσε ο δήμαρχος μιλώντας το MEGA και προσέθεσε: «Εξαπλώνεται με τεράστια ταχύτητα προς τον οικισμό, έκκληση να φύγουν οι κάτοικοι».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ