Ελλαδα

Χαρδαλιάς: Βρέθηκε στο σημείο της δασικής πυρκαγιάς στην Αχαΐα

Εσπευσμένα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβεστική
Πυροσβεστική © EUROKINISSI

Στο σημείο όπου μαίνεται η δασική πυρκαγιά στην Αχαΐα έφθασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας Αχαΐας όπου μαίνεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, έχει φτάσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Στην Πολιτική Προστασία έχει σημάνει συναγερμός και ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη εσπευσμένα στην περιοχή.

Δύο φορές έχει ενεργοποιηθεί μέχρι στιγμής το 112 για να ειδοποιήσει όσους πολίτες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να εκκενώσουν τους οικισμούς τους. Συγκεκριμένα στις 14:35 οι πολίτες που βρίσκονταν στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν ενώ στις 17:45 στάλθηκε ξανά μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή Λόγγου Αχαΐας να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο.

110 παιδιά απομακρύνθηκαν από κατασκήνωση

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια. Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ