Ελλαδα

Καύσωνας: Σε εφαρμογή το σχέδιο «Ιόλαος»-Τα μέτρα της κυβέρνησης

Οι ανακοινώσεις των Χαρδαλιά και Χρυσοχοΐδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νίκος Χαρδαλιάς © Eurokinissi

Νίκος Χαρδαλιάς και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσαν τα μέτρα για το κύμα καύσωνα μετά από έκτακτη σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Έκτακτες ανακοινώσεις για το νέο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας πραγματοποιούν οι Νίκος Χαρδαλιάς και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας πως μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο «Ιόλαος».

Να σημειωθεί πως νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά για τον καύσωνα που σαρώνει τη χώρα.
 

Αναλυτικά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της πολιτείας για τον καύσωνα που αναμένεται, η οποία βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

  1. Πρώτον, την ετοιμότητά για την πρόληψη πυρκαγιών. Στο σημείο αυτό κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Ως προς το σχέδιο Ιόλαος τόνισε πως «Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία είναι σε ετοιμότητα για εφαρμογή του».

Ταυτόχρονα, μικτές περιπολίες θα βρίσκονται σε σημεία όπου μπορεί να ανάψουν πυρκαγιάς από την αστυνομία και αν χρειαστεί και από τις ένοπλες δυνάμεις. Ακόμα, περιπολίες θα γίνονται και για εντοπισμό σημείων που μπορεί να υπάρχει πρόβλημα ή εστία ενώ και η αυτοδιοίκηση σε ετοιμότητα.

        2.Δεύτερον, τονίστηκε η κρισιμότητα της αδιάληπτης λειτουργίας των κρίσιμων υποδομών, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και η ύδρευση. Επισημάνθηκε, δε, ότι οι εταιρείες έχουν φροντίσει να μην υπάρξει πρόβλημα κι αν υπάρξει να λυθεί άμεσα.

Ο υπουργός ζήτησε από τους πολίτες «να γίνει στοχευμένη χρήση του ρεύματος και του νερού από όλους» και πρόσθεσε πως «το ΕΣΥ είναι σε ετοιμότητα για πολίτες που θα χρειαστούν βοήθεια». Όσον αφορά την οδική συμπεριφορά κάλεσε τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ.

     3. Τρίτον, για τις ευπαθείς ομάδες που θα ζητήσουν στέγη σε κλιματιζόμενους χώρους, σημείωσε πως θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Εσωτερικών και δήμους. Κλείνοντας, υπογράμμισε πως «προτεραιότητα είναι η προστασία των εργαζομένων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ