Ελλαδα

Καίγονται σπίτια στη Σταμάτα - Προς Διόνυσο η πυρκαγιά

Aνεξέλεγκτο παραμένει το μέτωπο της φωτιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τη φωτιά στη Σταμάτα © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Στιγμιότυπο από τη φωτιά στη Σταμάτα © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε στη Σταμάτα κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς Διόνυσο και Δροσιά.

Aνεξέλεγκτο για την ώρα παραμένει το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε από τη Σταμάτα και αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής Γιάννη Καλαφατέλη, κατευθύνεται  προς Διόνυσο και Δροσιά.

«Δυστυχώς η φωτιά πέρασε μέσα στα σπίτια. Έγινε αυτό που απευχόμασταν. Είναι αρκετά αυτά τα σπίτια. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνέψει μέχρι στιγμής άνθρωπος. Παρ’ ο, τι η Πολιτική Προστασία κάνει ο, τι μπορεί χρειαζόμαστε ενίσχυση δυνάμεων. Το μέτωπο δεν ελέγχεται και κατευθύνεται τώρα προς Διόνυσο και Δροσιά. Πρέπει να σβήσει άμεσα, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή» δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος.

Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, μεταξύ αυτών και το ρωσικό BERΙEV-200.

Την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Ενεργοποιήθηκε το 112 - Εκκενώθηκε οικισμός

Μήνυμα από την πολιτική προστασία και το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών της Σταμάτας και της Ροδόπολης λόγω της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε εκεί. Μάλιστα, εκκενώθηκε πλήρως από τις αρχές ο οικισμός «Γαλήνη».

fotia-stamata-eidopoisi1.jpg

Tο μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Στιγμιότυπο από τη φωτιά στη Σταμάτα © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Στιγμιότυπο από τη φωτιά στη Σταμάτα © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πυρκαγιά στη Σταμάτα

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12.00 σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής και, σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής, η φωτιά καίει κοντά σε κατοικίες. 

Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας του Δήμου Διονύσου, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν στα έξι μποφόρ.

Σημειώνεται, ότι, λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ