- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σκέρτσος: 6 στους 10 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού
«Μπορούμε και πρέπει να πάμε καλύτερα»
Στατιστικά στοιχεία για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος.
O υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Ακης Σκέρτσος, παρέθεσε στατιστικά στοιχεία για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα, γνωστοποιοντας ότι μέχρι στιγμής το 60% του ενήλικου πληθυσμού στη χώρα συμμετέχει στην εμβολιαστική εκστρατεία.
Έξι στους δέκα πολίτες είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν κλείσει το ραντεβού τους για την πρώτη δόση αναφέρει ο κ. Σκέρτσος τονίζοντας ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα, με στόχο να νικήσουμε τον κορωνοϊό.
Η ανάρτηση του κ. Σκέρτσου
«Συμμετοχή πολιτών που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει το πρώτο ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, ανά ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού:
✅ 18-29 ετών 👉🏻 1 στους 3 (33,6%) / 471 χιλιάδες από 1,401 εκ. πολίτες
✅ 30-44 ετών 👉🏻 1 στους 2 (47,2%) / 1,006 εκ. από 2,133 εκ. πολίτες
✅ 45-59 ετών 👉🏻 2 στους 3 (64,2%) / 1,487 εκ. από 2,316 εκ. πολίτες
✅ 60 ετών και άνω 👉🏻 3 στους 4 (75,8%) / 2,312 εκ. από 3,069 εκ. πολίτες
Συνολικά 5,3 εκ. πολίτες δηλαδή 60% του ενηλίκου πληθυσμού συμμετέχει έως τώρα στην εθνική εμβολιαστική εκστρατεία. Μπορούμε και πρέπει να πάμε καλύτερα για να νικήσουμε οριστικά και μια ώρα αρχύτερα τον ιό και τις μεταλλάξεις του».
Ανοίγει η πλατφόρμα για εφήβους 15-17 ετών
Νωρίτερα, στην ημερήσια ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε λεπτομέρειες για τον εμβολιασμό εφήβων 15-17 ετών.
Αναλυτικότερα, το άνοιγμα της πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, την Πέμπτη 15/7 με το εμβόλιο της Pfizer, μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ανακοίνωσε ο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Για τον εμβολιασμό των ηλικιών 12-15 ξεκαθάρισε πως ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό είναι μικρός αλλά υπαρκτός όμως υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού και μετάδοσης σε μεγαλύτερες ηλικίες που είναι πιο ευάλωτες στη νόσο.
Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού φρενάρει και αναστέλλει την δημιουργία και άλλων μεταλλάξεων ενώ σε ποσοστό πάνω από 90% αποτρέπει τη βαριά νόηση και νοσηλεία ενώ σε μικρότερο βαθμό το γεγονός να κολλήσει κάποιος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εικόνες από τις συζητήσεις, τα πάνελ και τους ανθρώπους
Ολόκληρη η συζήτηση στο δεύτερο πάνελ του 2ου Forum της Athens Voice
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών
Aντιδρά στον προϋπολογισμό - Δηλώνει στήριξη στις αγροτικές κινητοποιήσεις
Ο χαιρετισμός του δημάρχου Αθηναίων
«Γίνεται πράξη μέσα από κοινωνικές πολιτικές που στηρίζουν συμπολίτες μας σε δύσκολες στιγμές»
«Ζούμε εποχές άγχους και αβεβαιότητας. Πώς διαμορφώνεται, όμως, σήμερα η ανθεκτικότητα;»
Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ προκήρυξε κινητοποίηση - Δείτε ποιες γραμμές εξαιρούνται
Δείτε εικόνες από το Μέγαρο Μουσικής
Αναλυτικά οι πιο βροχερές περιοχές ανά μήνα βάσει των δεδομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Η εξέλιξη του καιρού ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Οι θεματικές συζήτησης και οι προσωπικότητες που θα συμμετέχουν σήμερα, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.