- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μύκονος: «Έσπασε» η αποχέτευση από την υπερβολική δόμηση
Κόκκινη σημαία στην παραλία, Πλατύς Γιαλός
Κατάρρευση του συστήματος ύδρευσης - αποχέτευσης στη Μύκονο - Τα λύματα δημιούργησαν κηλίδα στην παραλία.
Πρόβλημα έχει προκαλέσει η κατάρρευση του συστήματος ύδρευσης - αποχέτευσης στη Μύκονο, λόγω της υπερβολική δόμησης, την ίδια ώρα που επιχειρηματίες της εστίασης, ξενοδόχοι, τουρίστες, κάτοικοι, αγωνιούν για το συνολικό μέγεθος της ζημιάς που θα προκληθεί.
Η καταστροφή καταγράφηκε στην παραλία, Πλατύς Γιαλός, με αρκετούς τουρίστες να αναγκάζονται να φύγουν από τα καταλύματά τους και να μεταφερθούν σε διπλανά ξενοδοχεία. Η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κατάρρευση του συστήματος ύδρευσης - αποχέτευσης είναι μεγάλη, αφού ο Πλατύς Γιαλός, κατόπιν διαταγής της Λιμενικής Αρχής, σημάνθηκε με κόκκινη σημαία και απογορεύεται το κολύμπι, καθώς τα λύματα δημιούργησαν μία τεράστια κηλίδα στην παραλία.
«Σε συνέχεια ενημέρωσης για τη θαλάσσια ρύπανση από εκροή αστικών μη επεξεργασμένων λυμάτων που παρουσιάστηκε την 8/7/21 στις περιοχές Μεγάλη Άμμος και Πλατυς Γιαλός νήσου Μυκόνου, λόγω βλάβης αντλιοστασίων που ανήκουν στη ΔΕΥΑ Μυκόνου παρουσιάστηκαν αυθόρμητα στο ΛΧ Μυκόνου και συνελλήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Μυκόνου.
»Η εκροή λυμάτων έπαυσε σε αμφότερες περιοχές, ενώ η πολυσύχναστη παραλία Πλατύς Γιαλός, κατόπιν διαταγής της Λιμενικής Αρχής, σημανθηκε με κόκκινη σημαία από τον ναυαγοσώστη, προκειμένου να αποτραπεί η λήψη θαλάσσιου λουτρού απο λουόμενους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυκόνου.
Μάλιστα, Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜ εμφανίστηκαν στο Λιμεναρχείο Μυκόνου.
Σημειώνεται ότι η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης - αποχέτευσης εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς ώστε να λυθεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Από 16 έως 19 Οκτωβρίου 2026
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.