- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου στη Σύνοδο Κορυφής των Τριών Θαλασσών
Η συμμετοχή της Ελλάδας προσθέτει μια τέταρτη θάλασσα, τη Μεσόγειο
Η Ελλάδα παίρνει μέρος για πρώτη φορά στη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών ως φιλοξενούμενη χώρα.
Στην 6η Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών που γίνεται στη Σόφια, συμμετέχουν οι χώρες που βρέχονται από τη Βαλτική, την Αδριατική και τη Μαύρη Θάλασσα. Φέτος -με το καθεστώς της φιλοξενούμενης χώρας - συμμετέχει για πρώτη φορά και η Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ.
H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρίσκεται για δεύτερη μέρα στη Σόφια και κάνει λόγο για τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών, για την ενδυνάμωση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ψηφιακής συνδεσιμότητας.
Προσερχόμενη στη Σύνοδο, η κ. Σακελλαροπούλου υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στην εμπέδωση των σχέσεων καλής γειτονίας, με βάση τον σεβασμό του διεθνούς και ευρωπαϊκού Δικαίου.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η ενισχυμένη σχέση της Ελλάδας με την Πρωτοβουλία θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές που επιθυμούν την προώθηση των κοινών τους συμφερόντων, καθώς και των συμφερόντων της ΕΕ.
Αναφερόμενη στις διμερείς συναντήσεις που είχε στο περιθώριο της Συνόδου, με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, τον Πρόεδρο της Πολωνίας, 'Αντρζεϊ Ντούντα, καθώς και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σημείωσε ότι συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Η γεωγραφική θέση της χώρας μας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ΝΑ Ευρώπη
Κατά την παρέμβασή της στη διάρκεια της Συνόδου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία αυτής της φιλόδοξης Πρωτοβουλίας, που έχει ως στόχο να γεφυρώσει το αναπτυξιακό χάσμα που υπάρχει μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναβαθμίζοντας ζωτικής σημασίας διασυνοριακές υποδομές.
Τόνισε, επίσης, ότι η γεωγραφική θέση της χώρας μας, αναδεικνύει τις δυνατότητές της να διαδραματίσει ένα σημαντικό διαπεριφερειακό ρόλο στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη. Η επόμενη Σύνοδος της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το 2022 στη Λετονία.
Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα, με τον οποίο συζήτησαν ιδιαίτερα το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, μετά και την πρόσφατη απόφαση της Λευκορωσίας να αφήσει ανοικτά για τους μετανάστες τα σύνορα της με τη Λιθουανία.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στη Σόφια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συναντήθηκε με Έλληνες επιχειρηματίες που πήραν μέρος στο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.