Ελλαδα

Θωμαΐδης: Πώς φτάσαμε στην «έξαρση» της πανδημίας

Οι λόγοι που αυξήθηκε το ιικό φορτίο της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός-Κρούσματα-Ελλάδα-Αθήνα
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας © Eurokinissi

Ο Νίκος Θωμαΐδης παρουσίασε τους παράγοντες που οδήγησαν στην επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Για τους λόγους που έφεραν την εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων στην Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής επεσήμανε πως «το ιικό φορτίο ήταν αρκετά χαμηλό πριν από περίπου δέκα ημέρες και πως όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα έδειχναν βελτίωση.
Μόλις έγιναν κάποιες εκτροπές και έγινε συνωστισμός από τα νεαρά άτομα, άρχισε η επιδείνωση. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα».

Σχετικά με το αν μπορεί να γίνει λόγος για ένα νέο «κύμα», ο κ. Θωμαΐδης σημείωσε πως «είναι η αρχή κάποιου κύματος που δεν ξέρουμε πότε θα κορυφωθεί γιατί οι συνθήκες τώρα είναι διαφορετικές λόγω καιρού και εμβολιασμού».

Αναφερόμενος στα κρούσματα τόνισε πως «το 80% των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες είναι ηλικίας κάτω των 40 ετών».

Τέλος, για τις περιοχές που «βράζουν» από κρούσματα, τόνισε πως είναι «ο νότιος τομέας της Αθήνας και έπονται ο κεντρικός, ο Πειραιάς και ο βόρειος τομέας. Στη συνέχεια, ακολουθούν κάποιες περιοχές στην Κρήτη όπως το Ηράκλειο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ