Ελλαδα

Κορωνοϊός-Βατόπουλος: Το μήνυμα δεν είναι ότι καταργείται η μάσκα

«Οι μεταλλάξεις που επικρατούν είναι αυτές που μεταδίδονται ευκολότερα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάσκα
Μάσκα © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Το μήνυμα δεν είναι ότι καταργείται η μάσκα, απλώς δεν υπάρχει λόγος να τη χρησιμοποιούμε όταν είμαστε έξω», τόνισε ο καθηγητής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Τις χθεσινές ανακοινώσεις για άρσεις μέτρων για τον κορωνοϊό όπως η κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, η απόφαση να μην φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, ήταν ομόφωνη. «Ο κίνδυνος υπάρχει, το μήνυμα δεν είναι ότι καταργείται η μάσκα, απλώς δεν υπάρχει λόγος να τη χρησιμοποιούμε όταν είμαστε έξω και δεν υπάρχει συνωστισμός», τόνισε.

Αποφάσεις για τον τουρισμό 

Σχετικά με τον τουρισμό σημείωσε ότι, «ακόμα δεν έχει στηθεί το σχέδιο για το τι θα γίνει» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάσταση, αφού «οι άνθρωποι στα νησιά έχουν εμβολιαστεί και υπάρχουν τα self test».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «αυτήν την εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για τον τουρισμό». «Το μήνυμα είναι ότι, όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, κυρίως αυτοί που εργάζονται στον Τουρισμό», τόνισε.

Ερωτηθείς τέλος για τη μετάλλαξη Δέλτα, που επικρατεί και εξαπλώνεται στη Βρετανία, εξήγησε πως «οι μεταλλάξεις που επικρατούν είναι αυτές που μεταδίδονται ευκολότερα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ