- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιερώνυμος για την επίθεση με βιτριόλι: Πρωτόγνωρα φαινόμενα
«Χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία»
Επτά μητροπολίτες δέχτηκαν επίθεση με βιτριόλι από ιερέα που δικαζόταν από το Συνοδικό Δικαστήριο - Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου
«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με βιτριόλι.
«Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.
Αναφερόμενος στην επίθεση, είπε πως είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.
Τέλος, ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας που έσπευσε στο Λαϊκό.
Επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες
Σύμφωνα με πληροφορίες, θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.
Οι επτά μητροπολίτες δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό από ιερέα που δικαζόταν από το Συνοδικό Δικαστήριο και επρόκειτο να καθαιρεθεί.
Εκτός από τους μητροπολίτες τραυματίστηκε επίσης κι ένας αστυνομικός, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε τραυματισμός και δύο ακόμα ατόμων.
Β. Κικίλιας για την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες: Τραγικό γεγονός
«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι 4 θα παραμείνουν στο Λαϊκό και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς».
Σημείωσε, τέλος, πως ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να ενημερώνεται συνεχώς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποιες πτήσεις ακυρώνονται - Τι ισχύει με τα εισιτήρια
Σε ισχύ από την Παρασκευή 13 Μαρτίου
«Για μια σύγχρονη και δημοκρατική πόλη, η προάσπιση της ισότητας είναι δέσμευση», τόνισε ο Χάρης Δούκας
Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή τα ξημερώματα της Κυριακής
Διαγωνισμός το καλοκαίρι, ανάδοχος έως το τέλος του 2026
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το νομοσχέδιο για τα πράσινα ταξί παίρνει τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο δημιουργός που με τις ταινίες του ύμνησε τον έρωτα και την αστική ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.