Ελλαδα

Πανελλήνιες 2021 - Αποτελέσματα: Με SMS η ενημέρωση των υποψηφίων

Επίσημη πρώτη φέτος και για το Παράλληλο Μηχανογραφικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων (φωτογραφία αρχείου)
Πανελλήνιες: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων (φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πανελλήνιες 2021: Πώς θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στους υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ. Χρήση SMS για πρώτη φορά φέτος.

Περί τα μέσα Ιουλίου αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2021 και οι υποψήφιοι φέτος θα ενημερωθούν για τις επιδόσεις τους μέσα από SMS, που θα αποσταλούν στα κινητά τους τηλέφωνα με τις βαθμολογίες, τις οποίες έλαβαν στα εξεταζόμενα μαθήματα. 

Με γραπτό μήνυμα θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι και για τη σχολή / τμήμα επιτυχίας τους. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που έρχεται φέτος στις Πανελλήνιες 2021. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού από τους υποψηφίους τόσο για ΑΕΙ και και για δημόσια ΙΕΚ

Πανελλήνιες 2021: Μηχανογραφικό για ΑΕΙ και ΙΕΚ – Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Φέτος, δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα για υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. Συνεπώς, ένας/μια υποψήφιος μπορεί να υποβάλει παράλληλα μηχανογραφικό για είσοδο σε ΑΕΙ, βάσει της επίδοσής του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ βάσει του απολυτηρίου του/της και επιπλέον κριτηρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ. Άλλωστε, όπως έχει επισημάνει η Νίκη Κεραμέως, «μέλημα της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ είναι οι νέοι να έχουν επιλογές, να έχουν εναλλακτικές και να ακολουθούν εκπαιδευτικές διαδρομές, που υπηρετούν τις κλίσεις, τις δεξιότητες και τις προτιμήσεις τους».

Επιπλέον, το Υπουργείο προχώρησε στη θέσπιση Συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και Συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι συντελεστές ορίστηκαν από το εκάστοτε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή του, βάσει των οποίων προέκυψε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ). Για την εισαγωγή υποψηφίων σε ΑΕΙ απαιτείται η επίτευξη στις πανελλαδικές εξετάσεις βαθμολογικής επίδοσης ίσης ή μεγαλύτερης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση. Η ΕΒΕ διαμορφώνεται από το μέσο όρο των μέσων όρων των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με συντελεστή. Ο συντελεστής βρίσκεται εντός του διαστήματος ελάχιστης και μεγίστης τιμής, που έχει διαμορφωθεί στο εύρος μεταξύ 0,80% και 1,20%, ενώ ως ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της ΕΒΕ των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών έχουν οριστεί οι τιμές 0,70% και 1,10% αντιστοίχως.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ