Ελλαδα

Γλυκά Νερά -Έγκλημα: Η δικογραφία και η απολογία του συζυγοκτόνου

«Αγωνιώδης ο θάνατος της Καρολάιν» κατέθεσε η ιατροδικαστής

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 33χρονος συζυγοκτόνος που σκότωσε την Καρολάιν - Ο 33χρονος πιλότος προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά
Ο 33χρονος συζυγοκτόνος που σκότωσε την Καρολάιν - Ο 33χρονος πιλότος προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τα νέα στοιχεία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά στη δικογραφία για τη δολοφονία της Καρολάιν, μαζί με το ημερολόγιο της 20χρονης και την ιατροδικαστική έκθεση.

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ πέρασε το πρώτο βράδυ μετά τη σύλληψή του ο 33χρονος πιλότος που ομολόγησε τη δολοφονία της Καρολάιν.

Σε βάρος του συζυγοκτόνου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε βαθμό κακουργήματος. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αντιμετωπίζει και δύο πλημμελήματα.

Ο ανακριτής έδωσε προθεσμία στον συζυγοκτόνο να απολογηθεί για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, την ώρα που στα χέρια των δικαστικών αρχών βρίσκεται πλέον το ημερολόγιο της Καρολάιν, το οποίο περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό των αστυνομικών. Έγγραφα από τη δικογραφία πήρε στα χέρια του ο 33χρονος πιλότος το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, καθώς ο δικηγόρος του τον επισκέφτηκε στη ΓΑΔΑ.

Στην επίσημη ενημέρωση της ΕΛΑΣ για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και το πώς φθάσαμε στην ομολογία αναφέρθηκε ότι η αιτία θανάτου της Καρολάιν Κράουτς ήταν η ασφυξία. Όπως ανακοινώθηκε, τα χέρια της ήταν δεμένα. Τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική έκθεση αναφέρουν ότι ο θάνατος της 20χρονης Καρολάιν ήταν «αγωνιώδης και δεν ήταν ακαριαίος». Παράλληλα, η νεκροψία έδειξε ότι προηγήθηκε σωματική πάλη, καθώς διαπιστώθηκαν κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος του θύματος. 

Στο προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε, δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής ενδείξεις για την παρουσία άλλων προσώπων στον τόπο του εγκλήματος. Στην ομολογία του ο 33χρονος πιλότος ξεκαθάρισε ότι έδρασε μόνος του.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Δολοφονία Καρολάιν: Δεν ήταν ακαριαίος ο θάνατος από ασφυξία

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.

«Αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας, θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευτεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια» κατέθεσε η ιατροδικαστης.

Και πρόσθεσε: «Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρετε θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 01.41 έως 03.51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 03.58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό.

» Στις 04.05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 04.05 έως τις 04.11. Στις 04.11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Η δικογραφία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Τι αναφέρει για τη δολοφονία της Καρολάιν

Σύμφωνα με τη δικογραφία, πριν από το έγκλημα στα Γλυκά Νερά η 20χρονη μητέρα είχε κάνει τρεις αναζητήσεις από το κινητό της τηλέφωνο στην πλατφόρμα booking μεταξύ 00.37 και 00.38.

Στην ομολογία του ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι οι καβγάδες με την Καρολάιν Κράουτς ήταν συχνοί. Στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας (26 σελίδες) προς τις δικαστικές αρχές υπάρχουν και σημειώσεις από το ημερολόγιο της 20χρονης, σύμφωνα με τις οποίες το θύμα είχε ξεκινήσει να ψάχνει νέα κατοικία για να φύγει από το σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος συζυγοκτόνος οδηγείται στον εισαγγελέα - Στην προανακριτική του απολογία δήλωσε ότι σκέφτηκε να εξαφανίσει το πτώμα της Καρολάιν μετά τη δολοφονία
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο 33χρονος συζυγοκτόνος οδηγείται στον εισαγγελέα - Στην προανακριτική του απολογία δήλωσε ότι σκέφτηκε να εξαφανίσει το πτώμα της Καρολάιν μετά τη δολοφονία © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η Καρολάιν βρέθηκε νεκρή με ένα ύφασμα τυλιγμένο στον λαιμό της. Τα χέρια της ήταν δεμένα πισθάγκωνα. Πέθανε μεταξύ 04.00 και 05.00 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Το μωρό της, η μικρή Λυδία, κοιμόταν στην πλάτη της. Ο 33χρονος πιλότος στην πρώτη του κατάθεση είχε υποστηρίξει ότι διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι τους και ένας από αυτούς σκότωσε τη σύζυγό του. Στη συνέχεια, όμως, τα ψηφιακά ευρήματα έφεραν νέα κατάθεση του πιλότου, τον οποίο μετέφεραν οι αστυνομικοί με ελικόπτερο από την Αλόννησο. Κατά τη διάρκεια της νέας κατάθεσης ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «έσπασε» και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα.

«Τα πιο κρίσιμα πειστήρια ήταν:

  • μια κάμερα στον χώρο του σαλονιού,
  • ένα ψηφιακό ρολόι που φορούσε το θύμα και
  • τα κινητά τηλέφωνα» αναφέρθηκε στην ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ

«Είχαμε ενδείξεις ότι ήταν δυνατή η εμπλοκή του συζύγου. Για να διαπιστώσουμε αν αυτές οι υποψίες είχαν βάση έπρεπε να εξετάσουμε πάλι τον σύζυγο. Κατά την αρχική συζήτηση μαζί του ο ίδιος έστρεψε τη συζήτηση πάνω στη σχέση που είχε με το θύμα, το παιδί του και με την ομάδα που ερευνούσε την υπόθεση του. Συνεχίζοντας αυτήν τη συζήτηση σε κάποιο στάδιο ήθελε να μας διαβεβαιώσει ότι δεν ήθελε να μας εξαπατήσει αλλά να προστατέψει το παιδί του έξω από τη φυλακή.

» Ομολόγησε την πράξη του και τη δικαιολόγησε ως αντίδραση σε έναν διαπληκτισμό που είχε με το θύμα. Επιβεβαίωσε πως σκότωσε την σύζυγό του και στη συνέχεια περιέγραψε τις κινήσεις του» ανακοινώθηκε ακόμη στην ενημέρωση της ΕΛΑΣ για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Η κατάθεση της μητέρας της Καρολάιν Κράουτς στη δικογραφία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η κατάθεση της μητέρας της Καρολάιν. Η μάνα του θύματος δηλώνει πως δεν είχε διαπιστώσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο ζευγάρι.

Στην κατάθεσή της η μητέρα του θύματος μίλησε για το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021 που το ζευγάρι είχε απευθυνθεί σε ειδικό (ψυχολόγο) για να διαχειριστεί τόσο την αποβολή του πρώτου παιδιού όσο και τη νέα εγκυμοσύνη που εξελισσόταν με αρκετές επιπλοκές.

«Με τον Μπάμπη γνωρίστηκαν στην Αλόννησο όταν ήταν 16 χρονών περίπου. Είχαν γνωριστεί  σε κοινή παρέα. Εμείς ξέραμε για την σχέση τους και αν και η Καρολάιν ήταν λίγο μικρή σε ηλικία, βλέπαμε ότι είναι αγαπημένοι και στηρίξαμε  τα παιδιά. Πριν 11 μήνες γέννησε ένα κοριτσάκι, τη Λύδια. Από τότε την έβλεπα κάθε μέρα πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη και μου έλεγε ότι περνάει παρά πολύ καλά. Δε μου έκανε ποτέ παράπονα ότι κουράζεται ή ότι έχει προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως μιλούσε με την κόρη της καθημερινά στο τηλέφωνο με βίντεο κλήση.

Συζυγοκτόνος για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Τι υποστήριξε στην προανακριτική απολογία

«Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ό,τι έκανα μετά, το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της» υποστήριξε ο συζυγοκτόνος στην προανακριτική του απολογία στην Ασφάλεια.

«Μια μεγάλη συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα. Ξέρω πως έχει πολύ μικρή αξία σε αυτούς που στερήθηκαν. Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται» συνέχισε στην προανακριτική απολογία του, προσθέτοντας: «Άλλαξε η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική».

Αναφερόμενος στη δολοφονία της Κάρολαιν, το μοιραίο βράδυ της 20ης Μαΐου, σημείωσε:  «"Όχι μη φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω". Ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει. Τιναζόταν. Το πρόσωπο της. Ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω την κούναγα. Μάταια».

Ο 33χρονος πιλότος που σκότωσε τη σύζυγό του, Καρολάιν, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά
Ο 33χρονος πιλότος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που σκότωσε τη σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά © EUROKINISSI

«Τι θα γινόταν το παιδί μου; Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δε θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί…. Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ότι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της» ανέφερε ακόμη στην προανακριτική απολογία του.

Γλυκά Νερά: Ομολόγησε ο σύζυγος της Καρολάιν ότι τη σκότωσε

Το ημερολόγιο της Καρολάιν - Οι σημειώσεις της 20χρονης μητέρας

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, στο ημερολόγιο της η Καρολάιν περιγράφει στιγμές έντασης με τον σύζυγο της και καταγράφει καβγάδες που είχαν μεταξύ τους.

«Είμαι 18 χρονών και θέλω να προσπαθήσω να κάνω μωρό. Δεν το 'χω πει ακόμα στον Μπάμπη. Γιατί σήμερα τσακωθήκαμε και του είπα για να τον πληγώσω πως κάποιες φορές πιστεύω πως δεν πειράζει που χάσαμε το μωρό μας γιατί δεν χρειάζεται να βλέπω την οικογένειά του. Το μετάνιωσα την ώρα που το είπα. Όταν βγαίνω εκτός εαυτού δεν με ενδιαφέρει πόσο θα τον πληγώσω.

» Βασικά θέλω να τον πληγώσω όσο περισσότερο μπορώ. Πιστεύω πως είναι επειδή νιώθω η ίδια τόσο πληγωμένη, πολλές φορές βγάζω όλο το θυμό και τη θλίψη στον Μπάμπη. Δεν του αξίζει να του φέρομαι έτσι αλλά μερικές φορές δεν καταλαβαίνει τι χρειάζομαι και πως το μόνο που χρειάζομαι είναι να είναι δίπλα μου» αναφέρει η 20χρονη Καρολάιν στο ημερολόγιο της, σε σημείωση που φέρει την ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 2019, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ στις δικαστικές αρχές.

Η Καρολάιν, η 20χρονη μητέρα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά, κρατούσε το ημερολόγιο, το οποίο περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ στις δικαστικές αρχές
Η Καρολάιν, η 20χρονη μητέρα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά, κρατούσε το ημερολόγιο, το οποίο περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ στις δικαστικές αρχές

«Του φώναξα (...) και του είπα πως δεν θέλω το μωρό μας. Δε μιλήσαμε καθόλου για αυτό χθες και σήμερα ξυπνήσαμε καλά, φάγαμε, περάσαμε ωραία αλλά το απόγευμα με ρώτησε για χθες. Δεν είμαι καλά είμαι πολύ στεναχωρημένη, προφανώς δεν θα έκανα ποτέ κακό στο μωρό μου.

» Η αγάπη μου για αυτό είναι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Είμαι τόσο επηρεασμένη από τις ορμόνες μου που ο Μπάμπης θα έπρεπε να το ξέρει. Ντρέπομαι να του το πω. Ξέρω ότι θα με στηρίξει αλλά εγώ δεν μπορώ να του το πω. Δεν είμαι καλά αλλά προσπαθώ για το μωρό μου. Δεν θέλω να νιώθει πως η μαμά του δε το θέλει και δεν το αγαπάει.

» Τα ορμονικά μου προβλήματα είναι δικά μου. Το ότι επηρεάστηκε ο Μπάμπης αυτό δε σημαίνει ότι αφορά εκείνον» επισημαίνεται σε άλλη σημείωση που είχε γράψει η Καρολάιν στο ημερολόγιο της.

Η Καρολάιν, η 20χρονη μητέρα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά, κρατούσε το ημερολόγιο, το οποίο περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ στις δικαστικές αρχές

«Ξύπνησα τόσο αδύναμη και κουρασμένη. Σκέφτομαι να φύγω. Να πάω στην αδελφή μου, δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω με το Μπάμπη. Τον αγαπάω τόσο που δεν μπορώ να τον αφήσω και ας μου κάνει κακό αυτή η σχέση» αναφέρει σε σημείωσή της με ημερομηνία  31 Δεκεμβρίου 2019.

Σε σημείωση με ημερομηνία 3 Ιουλίου του 2020 η Καρολάιν γράφει: «Σήμερα η μικρή μου έκλεισε ένα μήνα και σήμερα είναι η μέρα που είπα στο Μπάμπη πως θέλω να φύγω από το σπίτι... Ένιωθα και νιώθω άθλια. Μόλις έφυγε για να πάει το χαρτί που μας έστειλαν για μια εξέταση της μικρής άρχισα να ψάχνω σπίτια.

» Βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα στο Χαλάνδρι. Όταν γύρισε από το νοσοκομείο (το μωρό το διάστημα εκείνο νοσηλεύονταν) με ρώτησε αν θέλω να χωρίσουμε. Δεν του απάντησα... Μετά από αρκετά κλάματα και φωνές του είπα πως σκεφτόμουν πριν μείνω έγκυος να τον αφήσω αλλά μετά έμεινα έγκυος, οπότε έμεινα μαζί του για να μη μεγαλώσει η κόρη μου χωρίς τους δυο γονείς του».

Το μωρό της Καρολάιν - Τι θα γίνει με την επιμέλεια

Την Παρασκευή (18/6) έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών καλείται πλέον να λάβει απόφαση για την επιμέλεια του μωρού της Καρολάιν

Ειδικότερα, βάσει του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα, έχει τη δυνατότητα να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου στα Γλυκά Νερά.

Η κρίσιμη απόφαση αναμένεται να ληφθεί άμεσα, καθώς ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική έρευνα ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διαπιστώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και να καταλήξουν στο πόρισμά τους για το πού είναι καλύτερα να μεγαλώσει το μωρό της Καρολάιν. Αυτήν τη στιγμή η μικρή μένει στην πατρική κατοικία του 32χρονου πιλότου.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ