Ελλαδα

Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα στα Νέα Ελληνικά (ΕΠΑΛ)

Το πρώτο μάθημα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2021: Στιγμιότυπο από το εξεταστικό κέντρο - Το τετράδιο του υποψηφίου
Πανελλήνιες 2021: Στιγμιότυπο από το εξεταστικό κέντρο - Το τετράδιο του υποψηφίου © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στα Νέα Ελληνικά.

Το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν σήμερα, Τρίτη (15/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στο μάθημα των Νέων Ελληνικών για τις Πανελλήνιες 2021.

Δείτε τα θέματα στο μάθημα των Νέων Ελληνικών

Το μη λογοτεχνικό κείμενο το οποίο κλήθηκαν να μελετήσουν οι υποψήφιοι και να απαντήσουν στις ερωτήσεις ήταν κείμενο της «Καθημερινής», με τίτλο: «Αθλητές: Αιχμάλωτοι της… επιτυχίας».

Στη Λογοτεχνία οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερώτηση στο ποίημα του Νίκου Μοσχοβάκου «Τελευταία κούρσα».

ΟΕΦΕ: Για καλά προετοιμασμένους μαθητές τα θέματα

Σύμφωνα με τον σχολιασμό της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, «οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. κλήθηκαν σήμερα να απαντήσουν θέματα που αφορούσαν στην ενότητα του «Αθλητισμού», έννοια διδαγμένη κι επίκαιρη. Στο πρώτο μέρος, το μη λογοτεχνικό κείμενο ανήκει στον κειμενικό τύπο του άρθρου και δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες σε ημερήσια εφημερίδα. Στο δεύτερο μέρος, το λογοτεχνικό κείμενο είναι ποίημα του Νίκου Μοσχοβάκου. Τόσο στο μη λογοτεχνικό όσο και στο λογοτεχνικό μέρος, τέθηκαν αρκετά ερωτήματα θεωρίας σχετικά με την πειθώ, τα σημεία στίξης, συνώνυμες λέξεις κι αφηγηματικούς τρόπους. Στην 3 η δραστηριότητα του μη λογοτεχνικού κειμένου -παραγωγή λόγου- ζητήθηκε να γράψουν άρθρο ενώ στην αντίστοιχη 3 η δραστηριότητα του λογοτεχνικού να χαρακτηρίσουν το ποιητικό υποκείμενο και να καταθέσουν την προσωπική τους άποψη. Συνολικά τα θέματα απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές, οι οποίοι έχουν ασκηθεί κατάλληλα κι αφομοιώσει τη θεωρία στο σύνολό της». 

Οι Πανελλήνιες 2021 θα συνεχιστούν για τους μαθητές των ΓΕΛ αύριο Τετάρτη, 16 Ιουνίου, με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη, 17 Ιουνίου με την εξέταση των Μαθηματικών (Άλγεβρα). 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ