- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εμβολιασμός 25-29: 70.000 ραντεβού σε μία μέρα
Συνολικά 107.000 τα ραντεβού που κλείστηκαν χθες
Κυριάκος Πιερρακάκης: 70.000 ραντεβού για εμβολιασμό από την ηλικιακή ομάδα 25-29 σε μία ημέρα.
Για 107 χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό, που κλείστηκαν χθες, 10 Ιουνίου έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1. «Το πιο ενδιαφέρον με το ευρύτερο κομμάτι του εμβολιασμού είναι το ότι χθες κλείστηκαν 107.000 ραντεβού. Δηλαδή, 70.000 ραντεβού κλείστηκαν από εκείνους για τους οποίους άνοιγε αμιγώς η πλατφόρμα (για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών), αλλά και 37.000 πολίτες από άλλες ηλικιακές κατηγορίες που δεν είχαν κλείσει το ραντεβού τους τόσο καιρό μπήκαν και το έκλεισαν χθες. Τρέχει η διαδικασία και συνεχώς κλείνονται νέα ραντεβού».
Υπογράμμισε μάλιστα ότι «όσο έρχονται παραλαβές εμβολίων τόσο θα προστίθενται εφοδιαστικές γραμμές. Οπότε πολύ σύντομα θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προσφορά» και επανέλαβε ότι το σύστημα έχει ευελιξία σε σχέση με το μέρος, στο οποίο επιθυμεί να εμβολιαστεί κάποιος.
Το ψηφιακό πιστοποιητικό
Όσον αφορά στο ψηφιακό πιστοποιητικό ο υπουργός επεσήμανε ότι έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής 350 χιλιάδες πιστοποιητικά, 9 χώρες έχουν μπει στην διαδικασία και από την 1η Ιουλίου μπαίνουν όλες, ενώ σημείωσε ότι εξετάζεται η πιθανότητα άρσης της υποχρεωτικότητας του self test για όσους είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν περάσει τον ιό.
Η ψηφιακή κάρτα
Για την ψηφιακή κάρτα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα σχεδιάζεται μια εφαρμογή που θα μπορεί ο πολίτης να βλέπει τα δεδομένα του, «έχουμε μια στρατηγική να δώσουμε πρόσβαση στους πολίτες στα δεδομένα τους. Η ψηφιακή κάρτα θα έρθει ως μια εφαρμογή του χρόνου όπου θα μπορεί ο πολίτης να βλέπει με ευκρινή τρόπο τι δηλώνει ο εργοδότης του, όπως ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία του».
Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε και για την ψηφιοποίηση τίτλων σπουδών, «μέχρι τώρα έχει γίνει με τα απολυτήρια λυκείων, ενώ στην πορεία θα γίνει φέτος και για τα πανεπιστήμια. Το βασικό σημείο είναι να σταματήσουμε να διακινούμε χαρτιά και να διακινούμε πληροφορίες».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νομοσχέδιο για τα πράσινα ταξί παίρνει τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο δημιουργός που με τις ταινίες του ύμνησε τον έρωτα και την αστική ζωή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ήταν φοβισμένη και ταλαιπωρημένη
Σε ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.