- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζανάκης: Το στέλεχος στην Κρήτη καλύπτεται από τα εμβόλια
«Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήθηκε αυτοδύναμα»
Για το στέλεχος του κορωνοϊού που βρέθηκε στην Κρήτη μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης μίλησε για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Κρήτη και έχει προκαλέσει την ανησυχία των υγειονομικών αρχών.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως «έχουν ανακοινωθεί τρεις μεταλλάξεις αλλά μπορεί να υπάρχουν μία, δύο, δεκάδες στην Κρήτη».
Όπως υπογράμμισε «το στέλεχος είναι γνωστό και φαίνεται να συνδέεται με την βόρεια Ευρώπη, την Νορβηγία και την Ρωσία. Είναι μία παραλλαγή η οποία φέρει 30 μεταλλάξεις Βεβαίως καλύπτεται από τα εμβόλια. Υπάρχει θέμα προσοχής και εγρήγορσης. Αυτήν την στιγμή δεν ανησυχούμε κάτι τέτοιο. Το στέλεχος της Κρήτης δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο μεταδοτικό».
Ακόμα, σημείωσε πως «το στέλεχος δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήθηκε αυτοδύναμα αφού βρέθηκε σε διάφορες περιοχές».
Απ' όσα ακούγονται μια αρκετά πιθανή υπόθεση είναι πως «κάποιος το έφερε από την Αθήνα στην Κρήτη και το μετέδωσε στους άλλους, ή απευθείας κάποιος ξένος ήρθε στην Κρήτη». Υπήρξε, ωστόσο ξεκάθαρος πως το στέλεχος δεν είναι «Κρητικό».
«Όσο ο ιός υπάρχει στην κοινότητα ακονίζει τα μαχαίρια του» δήλωσε και πρόσθεσε πως όταν ο ιός φύγει από το σώμα μας θα πάψει να κάνει μεταλλάξεις και ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι ο εμβολιασμός.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περιορίστηκαν οι εστίες αλλά παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων
Η οικογένεια πριν από λίγα χρόνια έχασε το πρώτο παιδί της σε τροχαίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Είχε συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο!
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Επιστρατεύοντας περίπου 10.000 πράκτορες AI
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τοπικά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.