Ελλαδα

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη- Τι προβλέπει

Ο αριθμός των προκηρυσσομένων θέσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Η προκήρυξη 400 θέσεων δόθηκε στη δημοσιότητα - Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν τις θέσεις - Το μήνυμα Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Δευτέρας (31/5) στη Διαύγεια η νέα προκήρυξη για τις 400 θέσεις στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σύμφωνα με την προκήρυξη ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί καθορίζεται σε 400, με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 600 από λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παραστεί ανάγκη εντός εννέα μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων, ποσοστό 80%, ήτοι 320 θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών , των Επαγγελματικών Σχολών και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ. Από τους 600 επιλαχόντες, οι 480 θα προέρχονται από την κατηγορία Α’.

Στο υπόλοιπο ποσοστό 20%, δηλαδή ογδόντα 80 θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες, που κατέχουν α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου έ β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψήφιου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου. Από τους εξακόσιους 600 επιλαχόντες, οι 120 επιλαχόντες θα προέρχονται από την κατηγορία Β’. 

Δείτε την προκήρυξη για την πανεπιστημιακή αστυνομία 

Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Μητσοτάκης: Αποτέλεσε κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε κατά τη σημερινή εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο στην προκήρυξη των θέσεων για την πανεπιστημιακή αστυνομία, που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας (31/5). 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ότι η δημοσίευση της προκήρυξης αναμένεται σε πολύ λίγο επεσήμανε ότι «όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει. Σε λίγο δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων. Το επισημαίνω αυτό διότι πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει. Και η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ